Άρτα: Στήνεται το φεστιβάλ της ΚΝΕ – Οδηγητή στο Εκθεσιακό Κέντρο “Κώστας Βάγιας”

«Η νέα γενιά με το ΚΚΕ για “το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό” (Ν. Μπελογιάννης) – Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα», είναι το σύνθημα του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, εμπνευσμένο από τα λόγια του Νίκου Μπελογιάννη, που φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την εκτέλεσή του.

Στην Άρτα οι εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή ξεκινούν σήμερα Παρασκευή 9 και συνεχίζονται το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας.

Την Παρασκευή το πρόγραμμα ανοίγει με τους Ethnic+ και στη συνέχεια περιλαμβάνει: Χαιρετισμός από την ΚΝΕ. Συναυλία με την Μελίνα Κανά. Λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη.

Το Σάββατο το πρόγραμμα περιλαμβάνει opening act με αφιέρωμα στον Μάνο Χατζηδάκη με τον καθηγητή κλασικής κιθάρας Βαγγέλη Καψάλη. Τραγουδά η Φάτος Σελαμιόγλου.

Ακολούθως την σκυτάλη παίρνει ο Κώστας Παπαδάκης, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, για την πολιτική ομιλία. Εν συνεχεία στη σκηνή ανεβαίνει ο Γιώργος Νταλάρας για την μεγάλη συναυλία.

Μαζί του εκτός από την Ασπασία Στρατηγού και την Βιολέτα Ίκαρη που θα τραγουδήσουν, στο πάλκο θα βρεθούν για να τους συνοδεύσουν 11 εξαιρετικοί μουσικοί – σολίστες, οι: Νίκος Ζέρβας (πιάνο), Γιώργος Μάτσικας (μπουζούκι – κιθάρα), Βασίλης Κορακάκης (μπουζούκι), Θανάσης Σοφράς (μπάσο), Χρήστος Ζέρβας (κιθάρα), Μάνος Γρουμπολάκης (ακορντεόν), Ηλίας Μαντίκος (κανονάκι), Νίκος Σαμαράς (τρομπέτα, μπουζούκι, μπαγλαμάς), Στράτος Σαμιώτης (κρουστά), Δημήτρης Χριστοδουλάκης (τύμπανα), Αποστόλης Βαγγελάκης (πνευστά). 

Ενορχηστρώσεις Γιώρ- γος Νταλάρας. Ηχοληψία Βαγγέλης Κουλούρης, Αντώνης Ζαχόπουλος. Φωτισμοί Ιωάννης Μανιατάκος. 

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα κλείσει με λαϊκό γλέντι με τους Χαγιάλ.

Στο χώρο θα λειτουργούν, όπως κάθε χρόνο, έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής», παιδότοπος με ξεχωριστό πρόγραμμα και παιχνίδια ρομποτικής, μπαρ, ταβέρνες και στέκι του Οδηγητή.

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Στήνεται το φεστιβάλ της ΚΝΕ – Οδηγητή στο Εκθεσιακό Κέντρο “Κώστας Βάγιας”
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 7653641930329085608
item