Ιωάννα Τριανταφυλλίδου για Μητροπολίτη Δωδώνης: «Υποδεχόμαστε τον Μεσαίωνα»

Η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου με ένα μακροσκελές κείμενο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, ξέσπασε κατά των δηλώσεων που έκανε ο Μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος.

Στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ, ο Μητροπολίτης σχολίασε ότι δεν υπάρχει βιασμός χωρίς συναίνεση.

Η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου επεσήμανε ότι με αυτές τις δηλώσεις επιστρέφουμε στο Μεσαίωνα και ανέφερε ότι θαύμασε τη ψυχραιμία των γυναικών που βρίσκονταν στον τηλεοπτικό αέρα.

«Προσπάθησα να παρακολουθήσω αυτό το απόσπασμα… μου ήταν τόσο δύσκολο να παραμείνω ψύχραιμη με όσα ακούγονται… γίνεται όλο και χειρότερο. Και εμείς αποχαιρετάμε τα δικαιώματα των γυναικών και υποδεχόμαστε τον Μεσαίωνα».

«Και δίνουμε το βήμα σε έναν άνθρωπο να πει τα αδιανόητα μόνο και μόνο επειδή θεωρείται ότι μεταφέρει τον λόγο του Θεού. 

Και αφιερώνουμε χρόνο να του εξηγήσουμε τα αυτονόητα σαν να είναι μικρό παιδί, αντί να εστιάσουμε στην επικινδυνότητα της δύναμης και της επιρροής ενός ανθρώπου (ή ενός φορέα;!) με τόσο σκοταδιστικές απόψεις».

«Θαύμασα τη ψυχραιμία των γυναικών της παρέας, ίσως γι’ αυτό παρέμειναν πιο σιωπηλές. 

Και άκουγα τους τρεις άντρες να διαπραγματεύονται αν μια γυναίκα θέλει ή όχι να βιαστεί, αν πρέπει να μεγαλώσει το παιδί του βιαστή της και γενικώς τι πρέπει να κάνει με το σώμα και τη ζωή της. 

Και κάπου μπήκε και ο σεβασμός προς τα ζώα. Προς τις γυναίκες παίζεται» έγραψε στην ανάρτησή της η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου.

Η ανάρτηση της ηθοποιού:

triantafyllidoy2
b3066dd3d2b84e38846d472b8467743f

Υπενθυμίζεται ότι έντονες αντιδράσεις και στους χρήστες του διαδικτύου προκάλεσαν οι σημερινές δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου, ότι «δεν κάθεται μία γυναίκα να βιαστεί χωρίς να το θέλει».

Οι αδιανόητες δηλώσεις του, που προκάλεσαν την καταδίκη της Ιεράς Συνόδου, πολιτικών αλλά και πολιτών, «ξύπνησαν» επίσης τον θυμό των χρηστών της Wikipedia, που άλλαξαν τη σελίδα που αφορά τον Μητροπολίτη.

Πιο συγκεκριμένα άλλαξαν το βιογραφικό του, αποδίδοντάς του μη κολακευτικούς χαρακτηρισμούς.

dwdwnis_xrysostomos__1_

Φωτογραφία: NDPPHOTO / ΠΕΤΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ

epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννα Τριανταφυλλίδου για Μητροπολίτη Δωδώνης: «Υποδεχόμαστε τον Μεσαίωνα»
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 3329304092528513746
item