Ανακαλύψτε τους νησιωτικούς «δορυφόρους» της Ρόδου: Ταξίδι στη Σύμη, Τήλο και Χάλκη…

Είναι… αµαρτία να βρεθείτε στην κοσµοπολίτικη Ρόδο και να µη ρίξετε το βλέµµα σας και γύρω στα κοντινά νησιά της που αποτελούν τους… δορυφόρους της, τα οποία διαθέτουν ξεχωριστή προσωπικότητα και οµορφιές που ποτέ δε παίρνατε την απόφαση να τα επισκεφτείτε. 

Μήπως τώρα είναι η ευκαιρία;

Συµη: Μια αρχόντισσα στην κόψη του Αιγαίου

Σύμη, Ελλάδα

Αντικρίζοντας κανείς τη Σύµη ξαφνιάζεται από την τόση οµορφιά που είναι γνήσια και αυθεντική 100%, όπως και οι αντιδράσεις θαυµασµού. 

Δίπλα από την πολύβουη Ρόδο (η διαδροµή από την Κολόνα της Ρόδου διαρκεί κάτι λιγότερο από 50 λεπτά), η Σύµη µαγεύει για την απλότητα και τη γαλήνη που κάνουν κρότο. 

Η µικρή αυτή νησιωτική τελίτσα των 57,865 km2 δεν αφήνει κανένα επισκέπτη ασυγκίνητο. Το φυσικό της λιµάνι είναι ο Γιαλός, γύρω από το οποίο είναι χτισµένη η πόλη αµφιθεατρικά µε πολύχρωµα σπίτια τα οποία καθρεφτίζονται στα νερά της θάλασσας. 

Ένας τόπος που θυµίζει σκηνικό ταινίας! Αυτός ο µακρινός παράδεισος αποτελεί πλέον έναν δηµοφιλή προορισµό για διακοπές µε στυλ και αρχοντιά, µε πλούσια παράδοση και ιστορία και γεύσεις ξακουστές όπως το συµιακό γαριδάκι.

Τήλος: Το απόλυτο νησιωτικό διαµαντάκι

Τήλος

Υπάρχουν άπειρα νησιωτικά διαµαντάκια που περιµένουν να ανακαλυφθούν και στη συνέχεια να λατρευτούν. Ένα τέτοιο µέρος είναι και η Τήλος, που µαγνητίζει τον επισκέπτη για την οµορφιά και την ησυχία της, την ανέγγιχτη οµορφιά της και τη γνήσια ατµόσφαιρα. 

Ιδού η Τήλος (υπάρχουν δροµολόγια και από Ρόδο) σε αριθµούς: Διαθέτει 19 παραλίες, 12 βουνά µε φυσικές πηγές, 200 εκκλησίες, 7 µεσαιωνικά κάστρα, ένα βυζαντινό µοναστήρι, ένα σπήλαιο, πάνω από 100 είδη πουλιών και περίπου 500 κάτοικοι. 

Αν και το νησί απλώνεται σε µόλις 64τ.χλµ., έχει ένα εκτεταµένο δίκτυο µονοπατιών (34 χλµ.), το περίφηµο οικολογικό πάρκο και τέσσερις κατοικηµένους οικισµούς: Tα παραθαλάσσια Λιβάδια, ο Άγιος Αντώνιος, η Έριστος και το Μεγάλο Χωριό στην ενδοχώρα. 

Φέτος, το εισιτήριο θα γράφει Τήλος, το νησί πλησίον της Ρόδου!

Χάλκη: Πέτρα, ουρανός & θάλασσα

Χάλκη

Κλείστε τα µάτια και ονειρευτείτε ένα γαλήνιο µέρος που το λούζει ο ήλιος… Στα αυτιά να σκάει ο ήχος των κυµάτων, στα πνευµόνια να ρέει ανόθευτος θαλασσινός αέρας και οι αισθήσεις να µαλακώνουν από την απέραντη γαλήνη και οµορφιά.

Καλωσορίσατε στη Χάλκη! Αυτός «ο µικρός, ο µέγας» νησιωτικός τόπος που κρύβει απίστευτης οµορφιάς θησαυρούς σε κάθε τετραγωνικό µέτρο. 

Πρώτη εικόνα, το Νηµποριό, ο µοναδικός οικισµός στο λιµάνι όπου όλα κινούνται σε χαλαρούς ρυθµούς. 

Περιηγηθείτε στα πλακόστρωτα σοκάκια ανάµεσα σε αρχοντικά και αναπαλαιωµένα σπίτια, βουτήξτε στα καταγάλανα νερά, πιείτε ουζάκι παρέα µε µεζέδες και ταβλάκι, δοκιµάστε τα περίφηµα χαλκίτικα µακαρούνια, γνωριστείτε µε τους φιλόξενους και πάντα χαµογελαστούς ντόπιους, γευτείτε τα πεντανόστηµα φραγκόσυκα, χορέψτε σε κάποιο πανηγύρι… Η Χάλκη, ένα νησί κυρίως άγονο και ηµιορεινό, θα σε ανταµείψει όπως και να χει. 

Συνδέεται ακτοπλοϊκά µε τη Ρόδο (υπάρχει και από Πειραιά) µε δροµολόγιο που διαρκεί τουλάχιστον µια ώρα. Ένα πανέμορφο νησί στη…σκιά της Ρόδου.


epirusblog.gr
5 of 5
Ανακαλύψτε τους νησιωτικούς «δορυφόρους» της Ρόδου: Ταξίδι στη Σύμη, Τήλο και Χάλκη…
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1970594847155087737
item