Γιάννενα: Διάβαση πεζών... γιοκ επί της οδού Βορείου Ηπείρου

Απορίας άξιον αποτελεί το γεγονός, ποιος ιθύνων νους προέβη στη «διαγραφή» της διάβασης των πεζών επί της οδού Βορείου Ηπείρου στο ύψος του αριθμού 22 και στην συμβολή με την οδό Μαρίκας Κοτοπούλη. 

Μια διάβαση πεζών (μοναδική επί της αυτής οδού) που εξυπηρετεί τόσο τους κατοίκους όσο και τους μαθητές που φοιτούν στο 16ο ΔΣ Ιωαννίνων (όπου ως οδός διεύθυνσης αναφέρεται ο αριθμός 22 της Βορείου Ηπείρου), στο 3ο Γυμνάσιο, στο 3ο Λύκειο «Επιφάνειος Σχολή», στο 10ο Γυμνάσιο.

Πληροφορίες κατοίκων & επαγγελματιών, λένε ότι πρόσφατα κλιμάκιο κάποιας υπηρεσίας προέβη στο «σβήσιμο» της διάβασης με χρώμα μαύρο, τονίζοντάς τους ότι η διάβαση πλέον δεν υφίσταται!

Αφαιρέθηκαν και οι πινακίδες του Κ.Ο.Κ στα αμφότερα πεζοδρόμια.

ΜΑ!!! η διαγραφή στο οδόστρωμα ήταν εφήμερη, οι τροχοί των οχημάτων έχουν «διώξει» το μαύρο και βγαίνει στην επιφάνεια ξανά η προϋπάρχουσα διάβαση ορατή σε πολλά σημεία.

ΕΡΩΤΩ:

Αν ένα όχημα (που γνωρίζει ότι δεν υπάρχει διάβαση) περάσει κάπως με την ανώτατη επιτρεπόμενη ταχύτητα εντός κατοικημένης περιοχής και ένα βιαστικά παιδί με τον γονέα του περπατά στην διάβαση (που αχνοφαίνεται) για να πάει στο σχολείο και «μπλατζιαστούν» και δημιουργηθεί θανατηφόρο ατύχημα, ποιος θα ΦΤΑΙΕΙ;; 

Υπολόγισε κανείς πόσος χρόνος απαιτείται σε κάποιο – πεζό πολίτη ή & μαθητή -  που λόγω ΜΗ ύπαρξης διάβασης στο συγκεκριμένο σημείο πρέπει να ακολουθήσει ΝΟΜΙΜΑ ολόκληρο κύκλο (Κοτοπούλη, διάβαση Σοφούλη, διάβαση Πατατούκου, διάβαση Βορ. Ηπείρου, διάβαση Βηλαρά, διάβαση Κομνηνών) για να φτάσει στο απέναντι ακριβώς σημείο;; (Ιδέ Youtube: https://youtu.be/SemNkgGkSjA

Και ας μας πει όποιος γνωρίζει, γιατί δεν υπάρχει διάβαση έστω λίγα μέτρα πιο πάνω και μπροστά από την δημόσια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ., Μακεδονίας που στεγάζεται επί της ιδίας οδού, όπως ακριβώς συμβαίνει με κάθε άλλη δημόσια υπηρεσία στην πόλη;

Να πως διχάζονται οι πολίτες σε κατηγορίες. Κάντε μια βόλτα σε οποιαδήποτε άλλη οδό της πόλης με αυξημένη κυκλοφορία οχημάτων να δείτε ΠΟΣΕΣ διαβάσεις υπάρχουν ενώ στην συγκεκριμένη οδό (Βορ. Ηπείρου) μόνο δύο και αυτές ψηλά στις διασταυρώσεις.

Φυσικά όπως με πληροφορούν, όλες οι σχολικές επιτροπές γονέων & κηδεμόνων του 16ου ΔΣ έχουν αναφερθεί σε αυτό το γεγονός αλλά σκοντάφτουν σε ΤΟΙΧΟΥΣ γραφειοκρατίας εν έτει 2019-20-21-22. 

Χρηστογούλας Στέφανος

Κάτοικος περιοχής

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Διάβαση πεζών... γιοκ επί της οδού Βορείου Ηπείρου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5692445897588282024
item