Βασικοί κανόνες για να δείχνεις πάντα κομψός και περιποιημένος

Θεωρώ πως όλοι νιώθουμε λίγο καλύτερα και μπορούμε να σταθούμε με περισσότερη αυτοπεποίθηση σε οποιαδήποτε περίσταση όταν έχουμε μια προσεγμένη εμφάνιση.

Μεγαλώνοντας κατέληξα πως το less is more, και το κυριότερο, πως δεν υπάρχουν άσχημοι άνθρωποι. Υπάρχουν απλώς άνθρωποι που αφιερώνουν χρόνο στην περιποίηση του εαυτού τους και άνθρωποι που δεν ξέρουν ή βαριούνται να ασχοληθούν. 

Ελπίζω λοιπόν με αυτό το άρθρο να βοηθηθούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται εκεί έξω να δείχνουν τον καλύτερο εαυτό τους χωρίς πολλή προσπάθεια. Ξεκινάμε!

Back to Basics

Θυμηθείτε τη γνωστή λαϊκή ρήση, «Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά». Είναι η βάση πάνω στην οποία χτίζουμε όλα τα υπόλοιπα. Δεν νοείται εικόνα ανθρώπου που προσέχει τον εαυτό του εάν πάνω από όλα δεν φροντίζει την προσωπική του καθαριότητα και υγιεινή. 

Σκεφτείτε απλά πώς νιώσατε όσες φορές πέσατε πάνω σε κάποιον ο οποίος δεν μύριζε ακριβώς σαν την πρώτη μέρα της άνοιξης! Ντουζ λοιπόν κάθε μέρα αν είναι απαραίτητο (πχ, αν είναι καλοκαίρι ή αν ίδρωσες από σωματική άσκηση ή αν βρισκόσουν σε χώρο που μύριζε και πήρες και ο ίδιος μυρωδιά, όπως για παράδειγμα σε σουβλατζίδικο).

Προσοχή και στις υπερβολές. Δεν χρειάζεται να κάνεις μπάνιο τρεις φορές τη μέρα και να τρίβεσαι με δυνατά χημικά σαπούνια όλη την ώρα, καθώς με αυτό τον τρόπο σκοτώνεις και βακτήρια που ζουν στο δέρμα μας και που είναι όμως απαραίτητα για τη διατήρηση του φυσιολογικού ph της επιδερμίδας μας.

Η έλλειψή τους μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, κοκκινίλες, ξύσιμο, ξηροδερμία ή και εξανθήματα σε ακραίες περιπτώσεις.

Μαλλιά κουβάρια

Tο ίδιο ισχύει και για το λούσιμο των μαλλιών. Μαλλιά άλουστα ή που δείχνουν σαν μας χτύπησε κεραυνός ή ότι έχουν να δουν χτένα μήνες, δεν είναι και ότι καλύτερο. 

Δεν χρειάζεται να πηγαίνετε στο κομμωτήριο συνέχεια για να σας τα χτενίζουν, απλώς φροντίστε να είναι καθαρά και κάντε τους ένα πέρασμα με τη βούρτσα προτού βγείτε από το σπίτι, άντρες – γυναίκες.

Βασική λεπτομέρεια, αν βάφετε τα μαλλιά σας, φροντίστε να είστε τυπικοί με το βάψιμο των ριζών, ώστε να μη φαίνεται άσχημα η διχρωμία όταν μεγαλώνουν.

Καθαρά & σιδερωμένα ρούχα

Στο ίδιο πνεύμα, δεν γίνεται να κυκλοφορείς με ρούχα που μυρίζουν ή έχουν λεκέδες ή έχουν φορεθεί πολλές μέρες κι έχουν χάσει τη φόρμα τους. Ακόμα και αν πρόκειται για τις χιλιοφορεμένες φόρμες σου, αμέσως θα φανούν καλύτερες στο μάτι, αν είναι καθαρές και μοσχομυριστές.

All that make up

Ναι, όλες γνωρίζουμε στη θεωρία πως τα προϊόντα μακιγιάζ υπάρχουν ώστε να μας βοηθάνε να δείχνουμε τον πιο όμορφο εαυτό μας, ωστόσο εκεί που υστερούμε αρκετές είναι στο να καταλάβουμε ακριβώς πόση ποσότητα χρειαζόμαστε. 

Γενικά, όσο περισσότερο μακιγιάζ έχουμε στο πρόσωπο, τόσο πιο ψεύτικες και «φτιαγμένες» δείχνουμε. Ισχύει πάλι ο χρυσός κανόνας less is more.

Αυτό που θα έπρεπε να μας απασχολεί περισσότερο είναι να έχουμε τη σωστή βάση ώστε να αναδειχτεί το μακιγιάζ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αντί να το χρησιμοποιούμε μόνο ως μέσο για να καλύπτουμε τις ατέλειες. 

Άρα δώστε έμφαση στη φροντίδα του δέρματος περισσότερο από ότι στο πώς να μακιγιαριστείτε όπως οι αδελφές Καρντάσιαν.

Απ’ άκρη σ’ άκρη

Η περιποίηση και η σωστή εμφάνιση των άκρων, πάνω και κάτω, είναι οι λεπτομέρειες που είτε θα απογειώσουν, είτε θα ρίξουν τη συνολική σου εικόνα στα τάρταρα. Νύχια φαγωμένα, ξεφλουδισμένο χρώμα και ξερά χέρια γενικότερα δίνουν την εντύπωση ενός ατόμου τσαπατσούλικου. 

Δεν είναι απαραίτητο να είναι πάντα βαμμένα, αλλά σίγουρα πρέπει να είναι πάντοτε καθαρά και ενυδατωμένα. Μια κρέμα χεριών διαθέσιμη στην τσάντα ανά πάσα στιγμή κάνει θαύματα.

Επίσης, μπορεί να φοράς ένα σύνολο εξολοκλήρου Chanel, ωστόσο αν τα παπούτσια σου είναι βρώμικα, στραβοπατημένα ή φθαρμένα… game over. Ας μην ξεχνάμε τη ρήση της Κοκό Σανέλ: η πραγματική ένδειξη μιας κομψής γυναίκας είναι το τί φοράει στα πόδια της.

Χαμογέλασε

Μεγάλο κομμάτι της εικόνας μας παίζει η συμπεριφορά μας. Δεν χρειάζεται να ξέρεις να τρως με τρία διαφορετικά πιρούνια το βραδινό φαγητό σου ή να μιλάς γαλλικά για να είσαι κομψός. 

Η ευγένεια όμως και το χαμόγελο με όλους, είτε τους συμπαθείς είτε όχι, είναι κάτι που θα είναι πάντα στη μόδα και θα σε κάνει αρεστό. Χαμογελάστε άφοβα λοιπόν!

ΠΗΓΗ

epirusblog.gr
5 of 5
Βασικοί κανόνες για να δείχνεις πάντα κομψός και περιποιημένος
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6087346676249559472
item