Ικανοποίηση στη ΝΔ για τη ΔΕΘ - Στο φουλ οι κομματικές μηχανές ενόψει εκλογών

Με δεδομένο ότι η φετινή ΔΕΘ ήταν η τελευταία πριν στηθούν οι κάλπες του 2023, για τη ΝΔ η κινητοποίηση ενόψει της ομιλίας του πρωθυπουργού ήταν ένα κρίσιμο στοίχημα. 

Μετά από δύο χρόνια πανδημίες και δύο ομιλίες που είχαν από μετρημένους έως λίγους καλεσμένους, η φετινή έκθεση ήταν ευκαιρία για ένα crash test για τον κομματικό μηχανισμό, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως μεταδίδουν αρμόδιες πηγές, από την ενημέρωση που είχαν στην οδό Πειραιώς από τη διοίκηση της Έκθεσης, η προσέλευση στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεπέρασε αυτή της ομιλίας του 2019, δύο μήνες δηλαδή μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ και την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον ίδιο.

Κατά πληροφορίες, μέσα στο Βελλίδειο βρέθηκαν πάνω από 7.000 άτομα, ενώ αρκετοί ήταν στον εξωτερικό χώρο, παρακολουθώντας την ομιλία από τη γιγαντοοθόνη που είχε στηθεί.

Ένα νέο στοιχείο για τον κομματικό μηχανισμό ήταν τα δύο περίπτερα της ΝΔ που στήθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους και στην Καλαμαριά, με σημαντική προσέλευση, όπως μεταδίδουν γαλάζια στελέχη, και από κόσμο που έπαιρνε το ενημερωτικό υλικό (ένα φυλλάδιο με QR code που αφορούσε το κυβερνητικό έργο και τις προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ που έχουν ολοκληρωθεί).

Βεβαίως, στοιχείο της μεγάλης κινητοποίησης ήταν οι εκτεκταμένος περιοδείες στη Βόρεια Ελλάδα, σε όλους τους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης, με επισκέψεις των γαλάζιων κλιμακίνω σε κάθε Δήμο, όχι μόνο σε πρωτεύουσες νομών. 

Σύμφωνα με τον γαλάζιο απολογισμό, μέσα σε 2 εβδομάδες έγιναν 8 εκδηλώσεις σε Θεσσαλονίκη, Έβρο, Κοζάνη, Βέροια. Και, επειδή η "ταμπακιέρα" είναι η υποδοχή του κ. Μητσοτάκη από τον κόσμο, τόσο στο Μαξίμου όσο και στη ΝΔ είναι ικανοποιημένοι, όχι μόνο από την κινητοποίηση του μηχανισμού και τη θερμή υποδοχή από νεολαίους στο Βελλίδειο, αλλά και από τις αντιδράσεις των πολιτών στις βόλτες και τις επισκέψεις που έκανε ο κ. Μητσοτάκης από το βράδυ της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη.

Όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές, η κινητοποίηση της ΔΕΘ ήταν στην πραγματικότητα μια...πρόβα τζενεράλε για το πώς θα λειτουργήσει ο κομματικός μηχανισμός τους επόμενους μήνες, καθώς το επίπεδο ετοιμότητας μπαίνει στο "φουλ" με το βλέμμα στις κάλπες. 

Από μέρους του Μαξίμου, συντονιστικό ρόλο έχει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, σε συνεργασία με τον γραμματέα της ΝΔ Παύλο Μαρινάκη, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός, ο γραμματέας Οργανωτικού και διευθυντής του προεδρικού γραφείου στο κόμμα Στέλιος Κονταδάκης και ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού περί τα κομματικά Θανάσης Νέζης, ενώ στο "κλίμα" μπαίνει και ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου.

epirusblog.gr
5 of 5
Ικανοποίηση στη ΝΔ για τη ΔΕΘ - Στο φουλ οι κομματικές μηχανές ενόψει εκλογών
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4987296226935907907
item