Γιάννενα: Τέταρτη σερί νίκη και ρεκόρ διαδρομής για τον Κώστα Σταμούλη στον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων

«Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε» ήταν το σύνθημα της ανακοίνωσης χρηματικού επάθλου για το ρεκόρ στον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων των 30 χλμ. και αυτό έκανε πράξη στο Ioannina Lake Run 2022 o Κώστας Σταμούλης, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που κρατούσε από τον 12ο Γύρο Λίμνης το 2018 ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος.

Ο αθλητής του ΓΑΣ Αγρινίου τερμάτισε πρώτος για τέταρτη συνεχή χρονιά στον μεγάλο αγώνα του Ioannina Lake Run, καταφέρνοντας να πετύχει την καλύτερη επίδοση από καταβολής της διοργάνωσης με χρόνο με 1:38.01, παρά το ότι ήταν η πρώτη του κούρσα για τη νέα σεζόν. 

Το ρεκόρ του Δ. Θεοδωρακάκου ήταν 1.39.35, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κατέρριψε και το  1:38.21, που είχε πετύχει και παλι ο Δ. Θεοδωρακάκος στον 5ο Γύρο Λίμνης, όταν, όμως, η διαδρομή δεν ήταν επίσημα καταμετρημένη.

Δεύτερος ήταν ο Χαράλαμπος Πιτσώλης (ΓΑΣ Ιλισός) με 1:40.56 και τρίτος ήταν ο Παναγιώτης Μπουρίκας (ΠΑΟ-Puma Running Team) με 1:44.04, ενώ στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Δήμος Μαγγίνας με 1:45:02 και στην πέμπτη ο Θωμάς Πούλος με 1:45:03.

Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου (Stoikos Running Team) με 1:57.42, βελτιώνοντας την επίδοσή της στον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων, καθώς πέρυσι είχε τερματίσει δεύτερη με χρόνο 1:59.35 πίσω από τη Γκλόρια Πριβιλέτζιο

Δεύτερη ήταν η Σταματία Νούλα με 2:02:45 και τρίτη η Βηθλεέμ Σαπιου (Αθηνόδωρος) με 2:08:51. Τέταρτη τερμάτισε η Νατάσα Σπανού (2:12:51) και πέμπτη η Βασιλική Καραγεωργάκη με 2:15:38.

Στην εκκίνηση του αγώνα των 30 χλμ. βρέθηκαν 1.087 δρομείς, ενώ άλλοι 63 ξεκίνησαν μία ώρα νωρίτερα, συμμετέχοντας στο δυναμικό βάδισμα, στην ίδια διαδρομή.

Τις απονομές στους νικητές των 30 χλμ. έκανε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και στις νικήτριες ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Βαγγέλης Πήχας ως εκπρόσωπος της ΠΕΔ Ηπείρου.

Παράλληλα, έγινε και η απονομή των χρηματικών επάθλων των 600, 300 και 150 ευρώ, που έχει αθλοθετήσει η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου από τον πρόεδρο της Τράπεζας Κώστα Ζωνίδη και τον πρόεδρο της επιτροπής ελέγχου Βασίλη Κολιό, ενώ στον Κώστα Σταμούλη δόθηκε και μια επιπλέον επιταγή 300 ευρώ για την κατάρριψη του ρεκόρ διαδρομής.

Οι νικητές ανδρών και γυναικών παρέλαβαν και από την Aegean Airlines, επίσημο χορηγό αερομεταφορών του αγώνα, από ένα διπλό εισιτήριο μετ’ επιστροφής, για οποιαδήποτε διαδρομή του δικτύου εσωτερικού της Aegean ή της Olympic Air.

Σταμούλης και στα 10 χλμ.

Τη δική του παράδοση στον αγώνα των 10 χλμ. χτίζει και ο Νίκος Σταμούλης, αδερφός του νικητή των 30 χλμ., επίσης αθλητής της ΓΕ Αγρινίου.

Μετά τις νίκες του το 2019 και το 2021 (το 2020 ο αγώνας των 10 χλμ. δεν πραγματοποιήθηκε), ο Ν. Σταμούλης τερμάτισε σε χρόνο 30.56 και ακολούθησαν ο Μάριος Μπαλούκας (Stoikos Running Team) με 34.02 και ο Γιώργος Πέτσης (ΑΓΕ Ζακύνθου) με 36.43. 

Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Μαργαρίτα Ντίνα (Saucony Running Team) με 40.25, δεύτερη ήταν η Κατερίνα Κουμούδη (Stoikos Running Team) με 42.05 και τρίτη τερμάτισε η Μαρία Καβουρίδου (ΣΔΥ Κοζάνης) με 43.27.

Στον αγώνα των 10 χλμ. συμμετείχαν 434 αθλητές. Τις απονομές έκαναν ο αντιπεριφερειάρχης Χάρης Λαζάνης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Δωροεπιταγές αξίας 100 ευρώ απένειμε στον πρώτο άνδρα και στην πρώτη γυναίκα η Puma, ενώ η Aegean Airlines πρόσφερε ως έπαθλο δύο διπλά εισιτήρια μετ’ επιστροφής.

Ακολούθησε βράβευση στον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Αθηναίοι Δρομείς, για την πολυπληθέστερη συμμετοχή στο Ioannina Lake Run.

Τιμήθηκε το Π.Τ. Ιωαννίνων  του Ερυθρού Σταυρού

Με την ολοκλήρωση των απονομών των ηλικιακών κατηγοριών, στην εξέδρα κλήθηκε το σύνολο των συμμετεχόντων μελών του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τιμήθηκε για την πολύχρονη στήριξη στη διοργάνωση. Με τη βράβευση αυτή έκλεισε ο κύκλος δράσεων για τους εθελοντές του Ioannina Lake Run, στους οποίους ήταν αφιερωμένη η φετική διοργάνωση.

Προηγουμένως, αναμνηστικό είχε επιδοθεί και στον υποδιοικητή του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων Ανδρέα Καραμάνη.

Το Ioannina Lake Run έκλεισε με τον καθιερωμένο τρόπο, με τη φωτογράφιση των εθελοντών στο βάθρο των απονομών και την ανανέωση του ραντεβού για τον επόμενο Σεπτέμβριο, όταν θα διοργανωθεί ο 17ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Τέταρτη σερί νίκη και ρεκόρ διαδρομής για τον Κώστα Σταμούλη στον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 750974374577447695
item