Γιάννενα: Με δρομικά παιχνίδια και παραμύθια ξεκίνησε η Εβδομάδα Λίμνης

Με την εκδήλωση «Τρέχα… γύρευε. Ιστορίες, παραμύθια και παιχνίδια δρομικά» στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δημ. Χατζής» ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης η Εβδομάδα Λίμνης, που επέστρεψε, μετά από απουσία δύο ετών, στο πρόγραμμα του Ioannina Lake Run.

Η Limni και ο Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την εταιρεία «Αδράχτι, οργάνωσαν μία διαδραστική παράσταση αφήγησης, η οποία εμπλουτίστηκε με παιχνίδια δρομικά, κινητικά, μυθοπλασίας και λεκτικά. 

Στο επίκεντρο, φυσικά, ήταν ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων με τη Μαρία Μαχαίρα, με τη συνοδεία στη μουσική του Αντώνη Καρασταμάτη, να αφηγείται στα παιδιά μια δική της, φανταστική εκδοχή για το πώς ξεκίνησε πριν 16 χρόνια. 

Τότε που επτά παιδιά άρχισαν να κυνηγούν μια τηγανίτα γύρω – γύρω από τη λίμνη, η οποία τελικά κατέληξε στην κοιλιά ενός σκύλου, αλλά αυτό δεν το γνωρίζουν όλοι εκείνοι, κάθε χρόνο και περισσότεροι, που ψάχνουν να τη βρουν τρέχοντας περιμετρικά της Παμβώτιδας.

Προηγήθηκε μια ξενάγηση από την υπεύθυνη οργάνωσης της Εβδομάδας Λίμνης Αγνή Δρίμτζια στην έκθεση φωτογραφίας«Stills in Motion», στην οποία παρουσιάζονται στιγμιότυπα από παλαιότερες διοργανώσεις του Ioannina Lake Run, όπως τα αποτύπωσαν με τους φακούς τους ο παγκοσμίως καταξιωμένος στην αθλητική φωτογραφία Άγγελος Ζυμάρας και οι συνεργάτες του Κωνσταντίνος Τσακαλίδης και Δημήτρης Τοσίδης. 

Τα εγκαίνια της έκθεσης, χορηγός της οποίας είναι η Συνεδριακή AE/ Conferre SA, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ, στον εκθεσιακό χώρο «Δημ. Χατζής», όπου και θα φιλοξενείται έως την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου.

Μία ακόμη εκδήλωση για παιδιά, με τίτλο «Τα στεφάνια των νικητών», οργανώνεται την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου (18.00-20:00) στον αύλειο χώρο ου «Δημ. Χατζής». Παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, με την καθοδήγηση του εικαστικού Χρήστου Κόλλια και με τη χρήση ανακυκλώσιμων και ανακυκλωμένων υλικών, θα κατασκευάσουν τα στεφάνια των νικητών του 16ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Με δρομικά παιχνίδια και παραμύθια ξεκίνησε η Εβδομάδα Λίμνης
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6299677272368642912
item