Άρτα: Υπεγράφη η σύμβαση για την υπογειοποίηση του δικτύου της Περιφερειακής Οδού

Η υλοποίηση ενός σημαντικού έργου δρομολογήθηκε και ξεκινά αρχές Οκτωβρίου, με την υπογραφή της σύμβασης του έργου «Υπογειοποίηση δικτύου μέσης τάσης Περιφερειακής Οδού Άρτας». 

Η σύμβαση την οποία συνυπέγραψαν ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης και ο Διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ Φώτης Χαραλάμπης, αφορά την εκτέλεση του έργου αισθητική αναβάθμιση, αφαίρεση ψηλών ιστών και εναέριων καλωδίων και υπογειοποίηση των δικτύων της Περιφερειακής Οδού.

Tο συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει συνοπτικά:

 κατασκευή υπογείου δικτύου ΜΤ μήκους 3,748km
 Τοποθέτηση 25 στύλων
 Αποξήλωση εναέριου δικτύου
 αποξήλωση 46 στύλων ΜΤ.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 894.362,19 €, ενώ η αποκατάσταση των δρόμων και των πεζοδρομίων θα πραγματοποιηθεί από τον ΔΕΔΔΗΕ στην πρότερα κατάστασή τους.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την έναρξη της σημαντικής αυτής παρέμβασης, η οποία αποτελεί συνοδευτικό έργο της ολοκληρωμένης παρέμβασης στο δίκτυο οδοφωτισμού της Περιφερειακής οδού στον αστικό ιστό της πόλης της Άρτας με φωτιστικά τύπου led, με συνολικό προϋπολογισμό 2.075.000,00 € και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ (ΠΕΠ ΗΠΕΙΡΟΥ).

«Με το υποέργο, λοιπόν, της υπογειοποίησης του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ, συμπληρώνεται ουσιαστικά η συνολική παρέμβαση στην Περιφερειακή Οδό, τόσο σε επίπεδο αισθητικής όσο και λειτουργικότητας αλλά και ασφάλειας ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες πού λόγω της πτώσης κλαδιών στα ηλεκτροφόρα σύρματα γίνονταν διακοπές ρεύματος. 

Πλέον η πόλη μας θα διαθέτει σύγχρονο, ασφαλή, οδοφωτισμό με νέα φωτιστικά τύπου Led» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιρογιάννης.

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Υπεγράφη η σύμβαση για την υπογειοποίηση του δικτύου της Περιφερειακής Οδού
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 5280227681121670476
item