Μνημόσυνο Μίκη Θεοδωράκη: Ο Δημήτρης Μπάσης τον τίμησε, τραγουδώντας στο μνήμα του -Συγκινημένη η Μαργαρίτα

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε σήμερα από το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη.

Τα Χανιά, γενέθλια γη του πατέρα του και τόπος που ίδιος αγάπησε και συνδέθηκε, τίμησαν σήμερα την μνήμη του, με την τέλεση του ετήσιου μνημοσύνου του στο κοιμητήριο του Γαλατά.

Παρόντες στην τελετή ήταν, η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη Μαργαρίτα και μέλη της οικογένειας Θεοδωράκη, καλλιτεχνες και συνεργάτες του, η γενική γραμματέας σύγχρονου πολιτισμού Ελένη Δουνδουλάκη, ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης, οι δήμαρχοι Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης και Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής, ο πρόεδρος του παγκρήτιου συλλόγου «Φίλων Μίκη Θεοθωράκη», Γιώργος Αγοραστάκης και εκπρόσωποι κομμάτων.


Ο Δημήτρης Μπάσης τραγουδά Μικη Θεοδωράκη με την Μαργαρίτα Θεοδωράκη στο μνήμα του πατέρα της

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση λουλουδιών στον τάφο του Μίκη Θεοδωράκη, η εφηβική χορωδία του Δήμου Χανίων υπό την διεύθυνση του Νίκου Περράκη απέδωσε έργα του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, ενώ τραγούδια απέδωσε και η ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» με τον Δημήτρη Μπάση να τραγουδά συγκινημένος και τους παρόντες στην τελετή να τον τον συνοδεύουν δακρυσμένοι.

Πλάι, καθισμένη στο μνήμα η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα. Δείτε τα βίντεο του flashnews.gr
Μετά την τελετή ακολούθησε επίσκεψη στο πατρικό σπίτι της οικογένειας Θεοδωράκη στον Γαλατά όπου δρομολογείται η δημιουργία μουσείου.

φωτογραφίες flashnews.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Μνημόσυνο Μίκη Θεοδωράκη: Ο Δημήτρης Μπάσης τον τίμησε, τραγουδώντας στο μνήμα του -Συγκινημένη η Μαργαρίτα
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 8941449619666168902
item