Ρωσία: Κυκλοφοριακό χάος στη Μόσχα - Χάκερς έστελναν τους ταξιτζήδες στο ίδιο σημείο

Προβλήματα «παραβίασης» αντιμετώπισε χθες η μεγαλύτερη υπηρεσία ταξί στη Ρωσία, Yandex Taxi με συνέπεια να προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της Μόσχας.

Συγκεκριμένα, ομάδα χάκερ απέκτησε πρόσβαση στο σύστημα της Yandex και ζήτησε από τους οδηγούς ταξί να κατευθυνθούν όλοι στο ίδιο σημείο της  ρωσικής πρωτεύουσας, στην οδό Kutuzovsky, στην περιοχή του Πάρκου Νίκης.

Το βίντεο είναι χαρακτηριστικόΟι εκπρόσωποι της εταιρείας επιχείρησαν να εξήγησαν την κυκλοφοριακή συμφόρηση που προκλήθηκε, αποδίδοντάς της στις ενέργειες των εισβολέων που προσπάθησαν να διαταράξουν την υπηρεσία. 

«Η υπηρεσία ασφαλείας σταμάτησε αμέσως τις προσπάθειες τεχνητής συσσώρευσης αυτοκινήτων. Οι οδηγοί πέρασαν περίπου 40 λεπτά στην κίνηση λόγω των εντολών των χάκερς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Yandex Taxi.

Η εταιρεία τόνισε ότι προκειμένου να αποκλειστούν τέτοια περιστατικά στο μέλλον, «ο αλγόριθμος για τον εντοπισμό και την αποτροπή τέτοιων επιθέσεων έχει ήδη βελτιωθεί».

Δεν αποκαλύφθηκε ποιος βρισκόταν πίσω από την επίθεση, αλλά μπορεί να υποτεθεί ότι οι χάκερς συνδέονταν με την κυβέρνηση του Κιέβου ή τους δυτικούς συμμάχους του.

epirusblog.gr
5 of 5
Ρωσία: Κυκλοφοριακό χάος στη Μόσχα - Χάκερς έστελναν τους ταξιτζήδες στο ίδιο σημείο
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 3858703377961847937
item