Άρτα: Πεζοπορία στο Ζαγόρι από τον Ορειβατικό Σύλλογο Άρτας

O Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας θα πραγματοποιήσει πεζοπορία στο Ζαγόρι: Άνω Πεδινά - Ελαφότοπος - Βίκος - Γέφυρα Αρίστης - Γέφυρα Κλειδωνιάς την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022 με αναχώρηση στις 7 το πρωί από το δημοτικό πάρκινγκ έναντι της πλατείας Ζέρβα. Η σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου, αναφέρει:

«Μέσα στη δύσκολη τοπογραφία του Ζαγορίου οι κάτοικοι κατάφεραν και ανέπτυξαν ένα πολυδαίδαλο πλέγμα μονοπατιών τα οποία με την πάροδο του χρόνου αναπτύχθηκαν και κάποια από αυτά εξελίχθηκαν σε καλντερίμια.

Η διαδρομή ξεκινάει από το χωριό Άνω Πεδινά στις νοτιοδυτικές πλαγιές της Τύμφης σε υψόμετρο 960μ. και αφού κινηθούμε για λίγο σε χωματόδρομο ακολουθούμε μονοπάτι που θα μας οδηγήσει στον Ελαφότοπο, ένα πανέμορφο χωριό χτισμένο σε υψόμετρο 1.150μ. 

Θα περπατήσουμε σε παλιό μονοπάτι που συνέδεε τον Ελαφότοπο με το χωριό Βίκος (περίπου 3 ώρες) απολαμβάνοντας εξαιρετική θέα προς το φαράγγι του Βοϊδομάτη, την Παλιά Κλειδωνιά και το κάμπο της Κόνιτσας. 

Αφού κάνουμε την απαραίτητη στάση στο χωριό Βίκος θα συνεχίσουμε και πάλι σε παλιό μονοπάτι το οποίο καταλήγει στη γέφυρα της Αρίστης σε περίπου μία ώρα. Εδώ όποιος θέλει μπορεί να επισκεφτεί τη μονή Σπηλιώτισσας χτισμένη το 1.579.

Στο τελευταίο σκέλος της διαδρομής μας πεζοπορούμε σε ένα εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς μονοπάτι, το οποίο κινείται παράλληλα με τον καθαρότερο ποταμό της Ευρώπης, τον Βοϊδομάτη, διατρέχοντας πότε τις βραχώδεις πλαγιές της χαράδρας και πότε τις κατάφυτες με πλατάνια, όχθες του. 

Κατά μήκος αυτής της διαδρομής θα ανακαλύψουμε βραχοσκεπές, αβαθή σπήλαια, τα οποία παρουσιάζουν ίχνη κατοίκησης από το 16.000 - 9.500 πΧ. 

Τερματισμός μας το πανέμορφο γεφύρι της Κλειδωνιάς. Τερματισμός μας το πανέμορφο γεφύρι της Κλειδωνιάς, όπου οι πιο τολμηροί μπορούν να βουτήξουν στα παγωμένα νερά του ποταμού».

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Πεζοπορία στο Ζαγόρι από τον Ορειβατικό Σύλλογο Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 5294605759428284115
item