Επίσκεψη στο πατρικό: Μην αγχώνεστε και βγείτε κερδισμένες

Είστε σε σχέση καιρό και ενδεχομένως συγκατοικείτε. Ήρθαν οι γιορτές και όπως είναι λογικό η πρόταση να γνωρίσετε τους γονείς του δεν μπορεί να θεωρηθεί ακραία, καθώς η περίοδος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ενδείκνυται για αναβάθμιση των σχέσεων σε οικογενειακό επίπεδο. 

Ξαφνικά όμως η συγκεκριμένη πρόταση μπορεί να μεταμορφώσει την εορταστική περίοδο σε έναν εφιάλτη, καθώς το τι θα πείτε, πως θα σας δεχθούν και αν θα εντυπωσιάσετε στοιχειώνει και την πιο ψύχραιμη! 

Στην πραγματικότητα όλη αυτή η φόρτιση και η ατελείωτη σκέψη δεν έχει κανένα νόημα και η οικογένεια υπό φυσιολογικές συνθήκες λειτουργίας αγκαλιάζει και καλοδέχεται την επιλογή του γιου. 

Αν όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι με τέσσερα απλά βήματα όλα οδηγούν στην επιτυχία στο στοίχημα της πρώτης επίσκεψης στο πατρικό. 

Αρχικά δείτε το χαλαρά! Η ηρεμία και η στάση «be yourself» δίνει έξτρα credit στο σκανάρισμα που θα υποστείτε από τους γονείς, ενώ αντίθετα το στρες μπορεί να μεταδώσει εκνευρισμό στους γονείς που επιθυμούν να δουν το γιο τους σε «καλά χέρια». 

Κατά συνέπεια το να σκεφτείτε ατάκες που θα κάνουν γκελ δεν θα σας βοηθήσουν. Αν δείξετε αυτοπεποίθηση και σιγουριά χωρίς να μπείτε σε πολυεπίπεδες αναλύσεις και εξιδανικευμένα σχόλια θα δικαιωθείτε. Πάντα το απλό κερδίζει και αυτό να το θυμάστε. 

Το χαλαρή όμως δε σημαίνει και αδιάφορη. Να είσαι παρατηρητικές, να καταλάβετε την ατμόσφαιρα και να προσπαθήσετε να βρείτε κοινά σημεία αναφοράς και κοινές απόψεις, ούτως ώστε να δημιουργηθεί και η αναγκαία οικειότητα. Μην είστε καχύποπτες και μην δείξετε ότι βρίσκονται όλοι εκεί για να σας κρίνουν.

Το θετικό mood είναι ο βασικός άξονας που θα σας οδηγήσει στην επιτυχία. Δείξτε πως το παιδί τους σας απασχολεί έντονα και σοβαρά. Μιλήστε για τις αξίες και το ήθος σας και απολύστε τη στιγμή. Αν είναι αληθινή και ουσιώδης η σχέση τότε όλα τα παραπάνω θα εμφανιστούν χωρίς μεγάλο κόπο και φόβο.

epirusblog.gr
5 of 5
Επίσκεψη στο πατρικό: Μην αγχώνεστε και βγείτε κερδισμένες
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 893286994467920060
item