Απεργία στα ΜΜΜ: Διαμαρτυρία των εργαζομένων έξω από το υπουργείο Οικονομικών

Ραντεβού έξω από υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης έδωσαν στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης (21/9) οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς που σήμερα έχουν πατήσει για 24 ώρες φρένο.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ οι οποίοι πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΠΟΙΚ δείχνουν την αντίδραση τους στο νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

Την 24ωρη απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς και την κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Οικονομικών εξήγγειλε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

«Με συγκεκριμένο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών εισάγονται διατάξεις με τις οποίες: Κατακρημνίζεται το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων στις Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς με την εισαγωγή ρυθμίσεων που οδηγούν σε εργαζόμενους δύο ταχυτήτων. 

Ακυρώνονται οι επιχειρησιακές ΣΣΕ και οι Κανονισμοί Εργασίας για τους νεοπροσλαμβανόμενους. Ανοίγει η πόρτα για ενοικιαζόμενους εργαζόμενους και στις Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς.

Καταργείται η πλήρης απασχόληση και η απασχόληση αορίστου χρόνου με τη δυνατότητα πρόσληψης εκτάκτων υπαλλήλων και μάλιστα όχι σε υποστηρικτικά συστήματα, αλλά και σε βασικές ειδικότητες, όπως οδηγοί ή τεχνίτες στις επιχειρήσεις δημοσίων μεταφορών» καταγγέλλουν οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση.

«Εκμηδενίζεται ο ρόλος του ΑΣΕΠ στο σύστημα προσλήψεων σε τυπικό έλεγχο λίγων ημερών που δεν θα ολοκληρώνεται ποτέ, δίνοντας τη δυνατότητα σε επιτροπές των ίδιων των εταιρειών να καθορίζουν τον τρόπο επιλογής προσωπικού εισάγοντας πλέον και την έωλη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.

Φαλκιδεύεται η δυνατότητα των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ και τις θυγατρικές του να υπάγονται στο σύστημα κινητικότητας του Ν. 4440/2016» τονίζουν και ζητούν άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου.

Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας δηλώνουν: «Θα αγωνιστούμε, με όλες τις δυνάμεις μας, για να αποτρέψουμε την ψήφιση αυτού του εκτρωματικού νομοσχεδίου».

Δείτε το φωτορεπορτάζ του Newsbeast       
epirusblog.gr
5 of 5
Απεργία στα ΜΜΜ: Διαμαρτυρία των εργαζομένων έξω από το υπουργείο Οικονομικών
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 919326648492437004

Τα καλύτερα

item