Εξεταστική επιτροπή: Με μια ψήφο παραπάνω εκλέχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ που θα απαρτίζουν το προεδρείο

Με ψηφοφορία επιλέχθηκαν τα μέλη που θα απαρτίζουν το προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που θα ερευνήσει την υπόθεση των παρακολουθήσεων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη.

Πρόεδρος αναλαμβάνει και επίσημα ο βουλευτής Γιάννης Κεφαλογιάννης, αντιπρόεδρος η Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου και γραμματέας ο Στάθης Κωνσταντινίδης, όλοι τους προερχόμενοι από τη Νέα Δημοκρατία, λαμβάνοντας από 16 ψήφους ο καθένας.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μπιαγκής που είχε προταθεί για αντιπρόεδρος, έλαβε 10 ψήφους και η Σουλτάνα Ελευθεριάδου από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που είχε προταθεί για τη θέση του γραμματέα 9 ψήφους, ενώ υπήρξαν και 2 «λευκά».

Από τη διαδικασία απουσίαζε ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Άγγελος Τόλκας ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πρόταση της ΝΔ για το προεδρείο έλαβε μια παραπάνω ψήφο. Η ΝΔ έχει στην Επιτροπή 15 βουλευτές, ενώ η πρότασή της για τα πρόσωπα έλαβε 16 ψήφους.

Νωρίτερα υπήρξε κλίμα έντασης με αφορμή τα διαδικαστικά ζητήματα

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ πρότεινε να υπάρξει διακομματικό προεδρείο, υποστηρίζοντας ότι η τοποθέτηση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο στη θέση του προέδρου αλλά και σε αυτές του αντιπροέδρου και του γραμματέα της Επιτροπής, αλλοιώνει τον χαρακτήρα της Εξεταστικής που συγκροτείται μετά από απόφαση των κομμάτων της μειοψηφίας. 

Με την πρόταση της Χαριλάου Τρικούπη συντάχθηκαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά της η πλειοψηφία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε πως η συγκρότηση των προεδρείων όλων των προηγούμενων Εξεταστικών και Προανακριτικών προέκυπτε με ψηφοφορία.

epirusblog.gr
5 of 5
Εξεταστική επιτροπή: Με μια ψήφο παραπάνω εκλέχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ που θα απαρτίζουν το προεδρείο
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5252474597057677658
item