Γιάννενα: Σύντομα η έναρξη των εργασιών στα Ιαματικά Λουτρά Καβασίλων

Με την ανάδειξη του οριστικού αναδόχου από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου ολοκληρώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των Ιαματικών λουτρών Καβασίλων Κόνιτσας.

Επόμενο βήμα, μετά τον προβλεπόμενο έλεγχο, είναι η υπογραφή της σύμβασης, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι εργασίες. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ και θα το υλοποιήσει η «Δαίδαλος ΑΤΕΒΕ».

Δημοπρατούνται τα αντιπλημμυρικά στο ρέμα Ξηροπόταμου

Τη δημοπράτηση των έργων διευθέτησης του ρέματος Ξηροποτάμου Ηγουμενίτσας, προϋπολογισμού 4.180.000 ευρώ, ενέκρινε στη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή.

Το ρέμα, το οποίο έχει περιληφθεί στο Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας των Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου, βρίσκεται εντός εγκεκριμένου σχεδίου της πόλης, ήτοι από το ύψος της περιφερειακής οδού Ηγουμενίτσας και προς τα κατάντη, μέχρι την πρόσφατη διευθετημένη κοίτη που κατασκευάστηκε για το έργο βελτίωσης της κεντρικής οδού 40 Μαρτύρων και των παρόδων αυτής.

Ανάδειξη αναδόχων

Στη σημερινή συνεδρίαση αναδείχθηκαν, επίσης, οριστικοί ανάδοχοι ο Σωτ. Σφήκας για τη συνδρομή στην κατασκευή τεχνικών έργων (επένδυση πρανών, διαβάσεις κλπ) στραγγιστικού – αρδευτικού δικτύου Π.Ε. Άρτας για το έτος 2022 (128.000 ευρώ), ο Σπυρίδων Αγγ. Ράπτης για την αποκατάσταση βατότητας και στήριξη βάθρων γέφυρας του επαρχιακού οδικού δικτύου προς Λάιστα (64.480 ευρώ) και ο Χαράλαμπος Αποστολίδης για τη συντήρηση τοιχογραφιών Ι.Μ. Γενεσίου της Θεοτόκου Σιστρουνίου (150.000 ευρώ).

Με άλλη απόφασή της, η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε την Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε. προσωρινή ανάδοχο του έργου της αποκατάστασης βατότητας στην επαρχιακή οδό Μπαλντούμα – Μικρή Γότιστα – Μεγάλη Γότιστα – Κράψη.

Νέα έργα

Από την Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκαν οι διαδικασίες για την υλοποίηση έξι νέων έργων. 

Πρόκειται για την άμεση αποκατάσταση βατότητας περιοχής Αγίου Γεωργίου στην επαρχιακή οδό Καταρράκτη- Βουργαρέλι (65.720 ευρώ ευρώ), τη διαμόρφωση δρόμου προσπέλασης στην περιοχή Μεσούρα Τ.Κ. Μιχαλιτσίου (165.000 ευρώ), την προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρονικών καρτών άρδευσης ΤΟΕΒ Μπόιδα – Μαυρής (490.000 ευρώ), ασφαλτοστρώσεις, βελτιώσεις, συντηρήσεις οδικών τμημάτων σε περιοχές του Δήμου Πάργας (217.500 ευρώ), την αποκατάσταση βατότητας περιοχής Δρυόφυτου Πρέβεζας (74.400 ευρώ) και έργα διευθέτησης ρέματος Ξηροποτάμου Θεσπρωτίας (4.180 ευρώ).

Προγραμματικές συμβάσεις

Τη σύναψη δύο προγραμματικών συμβάσεων ενέκρινε, τέλος, η Οικονομική Επιτροπή.
Η πρώτη είναι με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και αφορά την υλοποίηση του έργου «Εργασίες διαμόρφωσης γραφειακών χώρων, χώρου VTS και κρατητηρίων εντός κτιρίου Τ2 λιμένα Ηγουμενίτσας (400.000 ευρώ) και η δεύτερη με το Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων για την υλοποίηση του έργου αντιμετώπισης λειψυδρίας τους θερινούς μήνες (69.835 ευρώ). 

Πηγή: agon.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Σύντομα η έναρξη των εργασιών στα Ιαματικά Λουτρά Καβασίλων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7023332273181963591
item