Πιθανές Πατημασιές Άγνωστου Θηριώδους Πλάσματος στους Βυθούς του Πλανήτη Ξαφνιάζουν τους Επιστήμονες

Παράξενα ίχνη εντοπίστηκαν τέσσερα χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια του Ειρηνικού Ωκεανού, στον βυθό, ανάμεσα στο Μεξικό και τη Χαβάη. 

Ο συνολικός αριθμός τους έχει τρελάνει ειδικούς και μη, καθώς ανιχνεύθηκαν πάνω από 3500 και κανείς δεν θέλει να πιστέψει ότι μπορεί να είναι “κάτι” άλλο… Επιπλέον, υπάρχουν παντού στον πλανήτη…

Τα αποτυπώματα είναι πραγματικά τεράστια αφού έχουν ένα μήκος γύρω στα 2,5 μ. και βάθος περίπου 13 ιντσών, δηλαδή κάπου 33 εκατοστά. 

Τα αλλόκοτα αυτά ίχνη είναι αφημένα με τέτοιο τρόπο σαν κάποιος να περπατάει αφήνοντας πίσω του πατημασιές, τέτοιες που φανερώνουν ότι πρέπει να έχει αρκετά μεγάλο βάρος, τεράστια πέλματα και γιγαντιαίο άλμα…

Σύμφωνα με την express.co.uk, αυτές οι “πατημασιές” εντοπίστηκαν από ένα ρομπότ βαθιάς κατάδυσης, το οποίο αποτελούσε μέρος μιας βρετανικής μελέτης από το National Oceanographic Centre (NOC) στο Southampton. 

Άραγε να Πρόκειται για άγνωστο θηριώδες πλάσμα του βυθού; Ένα ή περισσότερα; Ποιό θαλάσσιο ζώο μπορεί να ζει και να περπατά σε αυτό το βάθος, με τέτοιο μέγεθος; Ή μήπως δεν είναι κάτι που να μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε σαν θαλάσσιο ζώο, αλλά κάτι εντελώς διαφορετικό;

Πράγματι, οι επιστήμονες απέκλεισαν τη πιθανότητα, αυτά τα μυστηριώδη ίχνη να είναι αποτέλεσμα κάποιων εξορύξεων ή άλλου είδους ανθρώπινης δραστηριότητας. Άλλοι εμπειρογνώμονες δήλωσαν, με τη σειρά τους, ότι απέκλειαν, επίσης, την πιθανότητα να δημιουργήθηκαν από γνωστά ψάρια ή άλλα θαλάσσια ζώα που ζουν σε τέτοια βάθη.

Ο κύριος επικεφαλής της έρευνας, Δρ Leigh Marsh, δήλωσε: «Η ανάλυση αποκάλυψε ότι τα αποτυπώματα δεν ήταν τυχαία κατανεμημένα, ούτε εμφανίζονταν μεμονωμένα, αλλά σχημάτιζαν καμπυλόγραμμα σχέδια ή ίχνη που σχεδόν έμοιαζαν με πατημασιές». 

Επιπλέον, ο ίδιος ο Δρ Marsh πιστεύει ότι είναι πολύ πιθανό να προέρχονται από “φάλαινες βαθιάς κατάδυσης”. 

Αν και τα μεγάλα υδρόβια θηλαστικά δεν είναι γνωστά για καταδύσεις τέτοιου βάθους, λόγω του ότι παρόμοιες διαδρομές ιχνών έχουν εντοπιστεί σε ολόκληρο τον πλανήτη, ίσως να υπονοούν ότι τελικά οι φάλαινες μπορούν να φτάσουν σε τέτοια βάθη τεσσάρων χιλιομέτρων ή και ακόμη περισσότερο.

Βέβαια, αν συμβαίνει αυτή η περίπτωση, δεν μπορούμε να φανταστούμε πως μία φάλαινα αφήνει τέτοια ίχνη, όπως αυτά που περιγράφηκαν παραπάνω, σαν να περπατάνε. Ίσως, με κάποιο από τα πτερύγιά τους; Η έκθεση αναφέρει ότι κάποια είδη φαλαινών είναι ελάχιστα κατανοητές στον άνθρωπο, σε σχέση με άλλα θαλάσσια θηλαστικά. 

Παράλληλα, φαίνεται να υπάρχουν μελέτες που αναφέρουν παρόμοιες ενδείξεις, σε κάποια υποβρύχια ηφαίστεια, καθώς και ότι κάποια είδη φαλαινών, “πλατσουρίζουν” στον βυθό, τον “οργώνουν”, ενώ μπλέκονται και σε καλώδια τηλεπικοινωνιών.

Ωστόσο, όλα αυτά, σύμφωνα με τον Δρ. Daniel Jones από την NOC δείχνουν το εξής, με βάση τις δηλώσεις του: «Αυτή η ενδιαφέρουσα παρατήρηση υπογραμμίζει την δική μας ατελή γνώση για αυτό το υποθαλάσσιο περιβάλλον, αυτού του βάθους». Κανείς, δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα να έχουν κάποιο ή μερικό δίκιο όλοι οι προαναφερθέντες. 

Άλλες απόψεις έχουν πιο ακραία σενάρια και εκτιμήσεις στο μυαλό τους, όπως ότι μπορεί να πρόκειται για κάποιο τεράστιο και πανύψηλο θαλάσσιο τέρας, όπως εκείνα που περιέγραφαν τακτικά οι παλιοί ναυτικοί στις ιστορίες τους. Ή ακόμα ότι μπορεί να πρόκειται για ίχνη από “κάτι” άλλο…

“IMPOSSIBLE” Footprints Found 2 MILES Down On Ocean Floor / diadrastika.com

epirusblog.gr
5 of 5
Πιθανές Πατημασιές Άγνωστου Θηριώδους Πλάσματος στους Βυθούς του Πλανήτη Ξαφνιάζουν τους Επιστήμονες
epirusblog.gr
5 of 5
περίεργα 3853892299725351013
item