Θεσπρωτία: Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, ιδρυτικό μέλος στο «Δίκτυο Πόλεων Ελλάδας-Ισραήλ για τον Πολιτισμό και την Υγεία»

Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022,φιλοξενήθηκαν στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου οι εργασίες της πρώτης συνάντησης, καθώς και η τελετή υπογραφής της Ιδρυτικής Διακήρυξης και του Πρωτοκόλλου σύστασης και δημιουργίας του «Δικτύου Πόλεων Ελλάδας και Ισραήλ για τον Πολιτισμό και την Υγεία».

Το νεοϊδρυθέν δίκτυο των 17 πόλεων απαρτίζεται από εννέα (9) Δήμους από την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων ο Δήμος Ηγουμενίτσας, και οχτώ (8) Δήμους από το Ισραήλ και αποσκοπεί στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών, καθώς και στην αγαστή μεταξύ τους συνεργασίασε θέματα που άπτονται του πολιτισμού και της υγείας, μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών και καλών πρακτικών.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος και Αντιπρόεδρος Β΄ ΕΔΔΥΠΠΥ δήλωσε σχετικά: «Η συμμετοχή μας, ως ιδρυτικό μέλος, στο «Δίκτυο Πόλεων από την Ελλάδα και το Ισραήλ για τον Πολιτισμό και την Υγεία» αποτελεί επικαιροποίηση της υπόσχεσής μας να καταστήσουμε τον Δήμο Ηγουμενίτσας πρότυπο «υγιούς πόλης». 

17 Δήμοι από την Ελλάδα και το Ισραήλ ευθυγραμμίζουν τους στόχους τους και συνεργάζονται για την ολιστική προσέγγιση της υγείας μέσα από δράσεις καινοτομίας και τεχνογνωσίας που προωθούν τον πολιτισμό και την ευεξία στις κοινότητες στις οποίες εφαρμόζονται».

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, ιδρυτικό μέλος στο «Δίκτυο Πόλεων Ελλάδας-Ισραήλ για τον Πολιτισμό και την Υγεία»
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 262344944084434536
item