Κανείς Ρώσος δεν προσκλήθηκε στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, έξαλλη η Μόσχα -«Είναι βλάσφημο και ανήθικο»

«Βλάσφημη» και «ανήθικη» χαρακτήρισε η Μαρία Ζαχάροβα τη στάση της Βρετανίας, καθώς δεν προσκλήθηκε κανένας Ρώσος αξιωματούχος στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

«Θεωρούμε την προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί για γεωπολιτικούς σκοπούς αυτή η εθνική τραγωδία που άγγιξε την καρδιά εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο βαθύτατα ανήθικη» ανέφερε η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα. «Είναι ιδιαίτερα βλάσφημη όσον αφορά τη μνήμη της Ελισάβετ Β΄», πρόσθεσε.

Ζαχάροβα: Πλέον η βρετανική ελίτ στέκει στο πλευρό των Ναζί

Η εκπρόσωπος εξέφρασε τη λύπη της επειδή, όπως υποστηρίζει, η Βρετανία χρησιμοποιεί ως «πρόσχημα» τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία για να μην καλέσει τον Ρώσο ηγέτη στην κηδεία που θα τελεστεί στις 19 Σεπτεμβρίου.

Ελάχιστες χώρες, όπως η Βόρεια Κορέα, η Μιανμάρ, η Συρία και η Βενεζουέλα, δεν έχουν προσκληθεί στην κηδεία. «Πλέον, η βρετανική ελίτ στέκει στο πλευρό των Ναζί», είπε η Ζαχάροβα, αναφερόμενη στη σημαντική στρατιωτική και οικονομική στήριξη που παρέχει το Λονδίνο στην Ουκρανία.

Στην κηδεία της Ελισάβετ, ένα σπάνιου εύρους διπλωματικό γεγονός, έχουν προσκληθεί αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων απ’ όλον τον κόσμο και περισσότερα από 100 μέλη βασιλικών οίκων, καθώς και άλλες προσωπικότητες.


epirusblog.gr
5 of 5
Κανείς Ρώσος δεν προσκλήθηκε στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, έξαλλη η Μόσχα -«Είναι βλάσφημο και ανήθικο»
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4083722977279344685

Τα καλύτερα

item