Πανευρωπαϊκό μπλακ άουτ με καθυστερήσεις πτήσεων - Σε επίπεδα καλοκαιριού η κίνηση στο «Ελ. Βενιζέλος»

Σε πανευρωπαϊκό εξελίσσεται το πρόβλημα των καθυστερήσεων στις πτήσεις προκαλώντας απόγνωση σε χιλιάδες επισκέπτες οι οποίοι βλέπουν τα αεροσκάφη που είναι να τους μεταφέρουν στους προορισμούς τους να καθηλώνονται στο έδαφος για ώρες.

Σε ρυθμούς καλοκαιριού εξακολουθούν να κινούνται οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις των αεροσκαφών στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με αποτέλεσμα οι καθυστερήσεις των πτήσεων να έχουν προκαλέσει εκνευρισμό σε πλήθος κόσμου.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr εργαζόμενος του αεροδρομίου, ακόμα και μια μικρή καθυστέρηση επιβίβασης μόλις πέντε λεπτών είναι αρκετή για να τινάξει στον αέρα μια ολόκληρη πτήση με αποτέλεσμα το Eurocontrol ο τομέας ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας με έδρα τις Βρυξέλλες να πρέπει να εκδώσει νέα ώρα απογείωσης.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί καθυστέρηση στην πτήση και στην ώρα που θα φτάσει το αεροπλάνο στον τελικό του προορισμό του.

Από την άλλη υπάρχουν καθυστερήσεις που μπορεί να δημιουργήσουν μια σειρά από προβλήματα, σχεδόν από την πρώτη κιόλας πρωινή πτήση και να τιναχτεί στον αέρα ολόκληρο το πτητικό πρόγραμμα μιας μέρας. 

Τέτοιου είδους καθυστερήσεις έχουν να κάνουν με τον καθαρισμό των αεροπλάνων, όπως προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο ανεφοδιασμός των αεροσκαφών με καύσιμα, αλλά και η παραλαβή των επιβατών με τα ειδικά λεωφορεία πίστας.

Αυτές τις ημέρες πολύωρες καθυστερήσεις σε διάφορα αεροδρόμια της Ευρώπης από και προς την Ελλάδα έχουν προκαλέσει και οι τοπικές καταιγίδες. 

Ένα τέτοιο πρόβλημα παρουσιάστηκε χθες σε πτήση από Κροατία όπου το αεροσκάφος έμεινε στην πίστα «αιχμάλωτο» για πάνω από 40 λεπτά.

Σε αυτές τις περιπτώσεις ακόμα κι αν η πτήση ξεκινήσει στην ώρα της, δημιουργείται κυκλοφοριακό πρόβλημα στον αέρα, καθώς οι πιλότοι όχι μόνο κόβουν ταχύτητα αλλά είναι υποχρεωμένοι να πετούν σε συγκεκριμένους αεροδιάδρομους και όχι άναρχα.

Μέχρι και σήμερα σύμφωνα με τον προγραμματισμό οι πτήσεις είναι πάρα πολλές, όπως και οι εταιρείες που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί κυβερνήτες και συγκυβερνήτες εξακολουθούν να μην έχουν πάρει ακόμα την καλοκαιρινή τους άδεια.

Προβλήματα προκάλεσε και ο εν μέρει «αποκλεισμός» του εναερίου χώρου του Λονδίνου.  Υπενθυμίζεται πως ούτε...μύγα δεν πετούσε σήμερα στον ουρανό του Λονδίνου για λόγους ασφαλείας καθώς η Σκότλαντ Γιαρντ είχε εγκαταστήσει κρυφές συσκευές προηγμένης τεχνολογίας που ανιχνεύουν τα drone που επιχειρήσουν να προσεγγίσουν τον χώρο όπου συγκεντρώθηκαν εκατομμύρια Βρετανών και ξένων τουριστών για να συνοδεύσουν την Βασίλισσα Ελισάβετ στην τελευταία της κατοικία.

Οι βρετανικές αρχές βρίσκονται σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων ή επεισοδιακών διαδηλώσεων καθώς, εκτός από το πλήθος κόσμου που συνέρρευσε στο Λονδίνο για να αποτίσει φόρο τιμής στην 96χρονη μονάρχη, βρέθηκαν από 500 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων όπως μέλη βασιλικών οικογενειών άλλων χωρών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Daily Mail», οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες και οι αρχές ασφαλείας «χτενίζουν» συνεχώς την ευρύτερη περιοχή της βρετανικής πρωτεύουσας, την ίδια ώρα όμως ο εναέριος χώρος της χώρας ελέγχεται με ειδικές συσκευές τελευταίας τεχνολογίας

Επιστρατεύοντας μία απόρρητη τεχνολογία αποκλεισμού μη επανδρωμένων αεροσκαφών, η Σκότλαντ Γιαρντ επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στο Λονδίνο σε όλη τη διάρκεια της κηδείας.

epirusblog.gr
5 of 5
Πανευρωπαϊκό μπλακ άουτ με καθυστερήσεις πτήσεων - Σε επίπεδα καλοκαιριού η κίνηση στο «Ελ. Βενιζέλος»
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 7884785266150421473
item