Σπέτσες: Το νησί του Αργοσαρωνικού που είναι η ιδανική επιλογή για μια φθινοπωρινή απόδραση (φώτο)

Αδιαμφισβήτητα, οι Σπέτσες αποτελούν την ιδανική επιλογή για αναζωογονητικά σαββατοκύριακα μακριά από την πόλη, ότι εποχή κι αν έχουμε. 

Είναι αυτή η ιδιαίτερη αύρα, η νησιωτική ατμόσφαιρα και η αρχοντιά που τις χαρακτηρίζουν, άλλωστε, που τις καθιστούν ως έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για τους Αθηναίους, και όχι μόνο, εκδρομείς.

Βόλτα στο αρχοντικό νησί του Αργοσαρωνικού

Σημείο συνώνυμο με τις Σπέτσες η Ντάπια, αποτελεί ένα από τα πρώτα πράγματα που αντικρίζει κανείς φτάνοντας στο νησί, καθώς και βασικό αξιοθέατο που συναντάται στο λιμάνι των Σπετσών. 

Από εδώ ένας παραλιακός δρόμος οδηγεί ανατολικά στο Παλιό Λιμάνι και ένας άλλος δυτικά στις Σχολές.

Με αφετηρία σας την πλατεία στην Ντάπια, θα κατευθυνθείτε βορειοανατολικά (δηλαδή δεξιά όπως κοιτάζετε τη θάλασσα) και μετά την παραλία του Αγίου Νικολάου και τα υπέροχα αρχοντικά, θα βρεθείτε στο Παλιό Λιμάνι των Σπετσών.

Μπροστά σας απλώνεται η παραλία του Παλιού Λιμανιού (Μπάλτιζα), η οποία περιστοιχίζεται από καλά εστιατόρια και bars. Μαζί με την Ντάπια αποτελεί δημοφιλή πόλο έλξης του νησιού. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και ο Φάρος, ενώ εδώ βρίσκονται και τα Καρνάγια.

Οι παραλίες του νησιού, μπορεί να μην είναι εξωτικές (αν κι όσοι γνωρίζουν την πίσω πλευρά του με τα άγρια κολπάκια μιλούν για εικόνες μοναδικής ομορφιάς), ωστόσο, είναι τόσο ξεχωριστό όλο το σκηνικό εδώ που αυτό μοιάζει να μην απασχολεί.

Για το τέλος κρατήστε μια βόλτα στο Καστέλι ή αλλιώς την παλιά πόλη των Σπετσών, παίρνοντας το δρόμο πίσω από την Ντάπια, περίπου 600 μ. από την παραλία. Το τοπίο είναι φανταστικό και η θέα στο νησί μοναδική.

Οι Σπέτσες στον ελληνικό κινηματογράφο

Τις ομορφιές των Σπετσών τις θαυμάσαμε και κινηματογραφικά, καθώς το νησί αποτέλεσε το φυσικό σκηνικό του πιο ξεκαρδιστικού εκλογικού ρομάντζου, ανάμεσα στην «κόρη του Σκούταρη» Τζένη Καρέζη και τον «ανιψιό του Κασσανδρή» Ανδρέα Μπάρκουλη.

Η περίφημη σπηλιά της Νεράιδας, στην ταινία, δεν είναι άλλη από τη σπηλιά του Μπεκίρη, στη δυτική πλευρά του νησιού.

epirusblog.gr
5 of 5
Σπέτσες: Το νησί του Αργοσαρωνικού που είναι η ιδανική επιλογή για μια φθινοπωρινή απόδραση (φώτο)
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8688007863040523142
item