Γιάννενα: Η πόλη... των Σοβιέτ

Ένα μοναδικό –πανελληνίως- θέαμα έχουν την ευκαιρία να «θαυμάσουν» όσοι περνούν, μέρες τώρα, από την παραλίμνια οδό. Δεκάδες αφίσες του ΚΚΕ κοσμούν όλους τους στύλους του ηλεκτροφωτισμού στη σειρά. 

Εκτός του ότι δεν υπάρχει δρόμος, πλατεία και διασταύρωση στην πόλη (αλλά και παραέξω), στάσεις, μαρμάρινες προσόψεις, κυτία του ΟΤΕ, είσοδοι σχολείων κτλ. όπου το συγκεκριμένο κόμμα να μην έχει τοποθετήσει αφίσες με ρευστή κόλλα (χωρίς κανένα σεβασμό στο περιβάλλον) ή τα γιγαντοπανό του, τώρα κάνοντας κυριολεκτικά ό,τι γουστάρει (που λέει κι ο λαός - γιατί «μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό», όπως γράφει μια λινάτσα τους) υποχρεώνει δημότες και επισκέπτες να μπουν στην αισθητική και το πνεύμα της αφισορύπανσης, με τις «ευλογίες» φυσικά της Δημοτικής μας Αρχής.

Κι επειδή αυτά τα πανό είναι «ιερά», μένουν εκεί μέχρις ότου ο αέρας ή οι καιρικές συνθήκες τα διαλύσουν. Και πάλι όμως κρέμονται σαν ξεχαρβαλωμένες κεραίες μιας ξεπερασμένης ιδεολογίας, η οποία δεν συγκινεί ούτε το 3% των ψηφοφόρων. 

Το κόμμα «της εργατιάς και του λαού», όπως θέλει να αυτοπροβάλλεται, μόνο αυτό δεν είναι τελικά. Έτσι, όποιος θέλει να κάνει μια βόλτα στο παραλίμνιο -και όχι μόνο- μέτωπο πρέπει να υποστεί έναν σταλινικού τύπου οπτικό βιασμό.    

Ο ολοκληρωτισμός λοιπόν είναι εδώ και το δείχνει με κάθε τρόπο, χωρίς να σέβεται κανέναν νόμο και καμία διάταξη. Και μπορεί οι «Κνίτες» ως αόρατοι αφισοκολλητές να έχουν αναγάγει σε σκοπό της ζωής τους την αφισοκόλληση (μέχρι να γίνει η περίφημη επανάσταση του λαού εναντίον της αστικής τάξης που θα οδηγήσει στη δικτατορία του προλεταριάτου κτλ. κτλ.) αλλά οι υπόλοιποι κάτοικοι δεν φταίνε σε τίποτε να ανέχονται την αισθητική ...Βόρειας Κορέας.

Κι εκεί που θα πίστευε κανείς ότι τουλάχιστον ο Δήμαρχος θα ένιωθε μια αλλεργία για ολοκληρωτισμούς παντός είδους, παρατηρούμε ότι αυτό δεν ισχύει, καθότι ο κόκκινος ολοκληρωτισμός φαίνεται να τον εμπνέει. 

Ίσως γι’ αυτό δεν πήραμε χαμπάρι κάτι σημαντικό για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση περιμένοντας ίσως την… κομμουνιστική, με την καθημερινή  διαφήμιση που της επιτρέπεται να κάνει. Όποιος αποστρέφεται όμως τον ολοκληρωτισμό πρέπει να το κάνει σε κάθε του έκφανση.

Ο Δήμαρχος όμως είναι –υποτίθεται- Δήμαρχος όλων των Γιαννιωτών και όχι μόνο των οπαδών του KKE

Τι πρέπει να γίνει λοιπόν; Να αρχίσουν και οι υπόλοιπες παρατάξεις μαζί με τους τραγουδιστές και τους άλλους -που κολλάνε μέχρι και σε οδικές πινακίδες πια ό,τι θέλουν- να ρυπαίνουν την πόλη; Αλλιώς τι προνομιούχα αντιμετώπιση είναι αυτή, η οποία γίνεται συν τω χρόνω όλο και πιο προκλητική; Τι μένει να κάνουν ακόμη; Να κρεμάσουν πανό στο κάστρο; Μα το έχουν κάνει κι αυτό…

Άρα λοιπόν, τι να υποθέσουμε; Ότι ο κ. Ελισάφ, για τους δικούς του προφανώς λόγους, έχει βάλει στην άκρη τη μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών, προκαλώντας ταυτόχρονα τα δημοκρατικά τους αισθήματα και ταυτιζόμενος με μια ολοκληρωτική ιδεολογία η οποία έχει στόχο (σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος που διαφημίζεται σε κάθε γωνία της πόλης) τη διάλυση της Δημοκρατίας; 

Και ενώ στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις οι αφίσες ξηλώνονται άμα τη αναρτήσει τους, εδώ, στον παράδεισο των σοβιέτ μπαίνουν όλο και περισσότερες. 

Φυσικά όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο το ΚΚΕ κάνει λόγο για «περιορισμό της ελεύθερης έκφρασης και προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού» καλώντας τον λαό να μαυρίσει τον εκάστοτε Δήμαρχο που τολμά να απομακρύνει τα διαφημιστικά τους. 

Μόνο να γελάσει φυσικά μπορεί κανείς, όταν τα ποσοστά του «κόμματος του λαού» είναι …στα βάραθρα. 

Διαβάζουμε λοιπόν ότι πριν λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη: «Συνεργεία της αντιδημαρχίας καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης απομάκρυναν από κολώνες ηλεκτροφωτισμού δεκάδες αφίσες του ΚΚΕ. Οι αφίσες διαφήμιζαν την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στο επερχόμενο φεστιβάλ της κομμουνιστικής νεολαίας. 

Η επιχείρηση καθαρισμού ολοκληρώθηκε τις βραδινές ώρες της Δευτέρας, σύμφωνα με το thestival. 

Συγχρόνως οδοκαθαριστές της υπηρεσίας καθαριότητας συνέλεξαν και κατέστρεψαν δεκάδες αφίσες που προμόταραν το φεστιβάλ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η υπαίθρια διαφήμιση απαγορεύεται δια νόμου και για τους παραβάτες προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο».

Το ίδιο και στην Αθήνα όπου: «με εντολή του Γ. Πατούλη από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του, τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής προχώρησαν σε συστηματικό καθαρισμό των κεντρικών οδικών αξόνων της Αττικής, απομακρύνοντας παράνομες αφίσες και διαφημιστικά λάβαρα, που αφενός δημιουργούσαν μια άσχημη εικόνα και ρύπαιναν το περιβάλλον, αφετέρου αποτελούσαν κίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς, καθώς μπορεί να προκαλέσουν απόσπαση προσοχής αλλά και να αποκρύψουν ταμπέλες οδικής σήμανσης, όπως και φωτεινούς σηματοδότες».

Ως γνωστόν, στο άρθρο 60 του νόμου περί αφισορύπανσης προβλέπεται πρόστιμο από 1.500 μέχρι 30.000 ευρώ ενώ οι δαπάνες αφαίρεσης, αποκαταστάσεως του χώρου και κάθε άλλη συναφής με την αφαίρεση δαπάνη, καταλογίζονται σε βάρος των υπαιτίων.

Τα τελευταία όμως νέα έρχονται να δικαιώσουν  τους πολίτες που δεν πιστεύουν σε ολοκληρωτισμούς καθότι το θέμα της παράνομης -κομματικής και όχι μόνο- αφισορύπανσης απασχόλησε και τη Βουλή, η οποία ετοιμάζει ψήφιση νόμου που θα αντιμετωπίσει το θέμα. 

Στις Περιφέρειες περνάει λοιπόν σύμφωνα με την ειδησεογραφία η αντιμετώπιση της παράνομης αφισοκόλλησης με δριμεία μάλιστα πρόστιμα. 

Για να δούμε λοιπόν τι θα κάνει  και ο έτερος τοπικός άρχων που μέχρι τώρα δείχνει να μην αντιλαμβάνεται το πρόβλημα, έχοντας αφήσει το κτίριο της Περιφέρειας να γίνει ...προαύλιο του Κρεμλίνου, με τη διαφορά ότι εκεί δεν θα τολμούσε άνθρωπος όχι να κρεμάσει αλλά ούτε να ανοίξει πανό για οποιοδήποτε θέμα. 

Οι πολίτες όμως διαθέτουν κρίση και όταν έρθει η ώρα θα αποδώσουν «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι»…

Η πόλη των Σοβιέτ σε ελάχιστες από τις παραλλαγές της... 09/2022
και σε διαχρονικές ...στιγμές
Η συνήθης κατάληξη ...του αγώνα

Πηγή: SKEPTOMENOI POLITES
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Η πόλη... των Σοβιέτ
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2045069516546469890
item