Οικονόμου για μετεκλογικές συνεργασίες: Η ΝΔ δεν θα κάνει προσκλητήριο αποστασίας

«Έχουμε πολλά κοινά με πολλούς» είπε ο Γιάννης Οικονόμου, μην κλείνοντας κάποια συγκεκριμένη «πόρτα» σε ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία.

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 μίλησε την Τρίτη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ο κύριος Οικονόμου απάντησε για το ενδεχόμενο των μετεκλογικών συνεργασιών, ιδίως με αφορμή την συζήτηση που έχει ανοίξει, μετά από όσα είπε την Δευτέρα ο Μάκης Βορίδης στην ίδια εκπομπή, σχετικά με τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες και δη το σενάριο για σύμπραξη της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης.

Ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε πως υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές που ανέκυψαν και κατά την περίοδο της πανδημίας και αναφέρθηκε σε άβυσσο, χάος και χάσμα σε κεφαλαιώδη ζητήματα που χωρίζει την ΝΔ με κόμματα όπως η Ελληνική Λύση.

«Στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία - Η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη»

Σημείωσε ότι στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές, όμως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας και με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο τόπος χρειάζεται ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση. 

Από εκεί και πέρα, η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη. Όμως, αν ο ελληνικός λαός διαμορφώσει με την ψήφο του ένα σκηνικό…».

«Με ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ υπάρχει συναντίληψη σε πολλά πράγματα»

Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε αρκετές φορές πως «κανείς δεν μπορεί να πει σήμερα που μιλάμε ότι η ΝΔ είναι εκτός τροχιάς αυτοδυναμίας», συμπληρώνοντας πάντως ότι «αυτό το κόμμα προσκλητήριο αποστασίας δεν θα κάνει σε κανέναν» και προσθέτοντας ότι «με την πολιτική μας, έχουμε δείξει ότι έχουμε πολλά κοινά με πολλούς. Με ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ υπάρχει μια συναντίληψη σε πολλά πράγματα».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε πως είναι ευχάριστο πως και ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε και αναγνωρίζει ότι χωρίς το πρώτο κόμμα δεν γίνεται Κυβέρνηση. 

Επεσήμανε όμως ότι «ένα θέμα είναι τι μπορεί να χρειάζεται και ένα άλλο να προκύπτει μια κυβέρνηση συμπαγής. Αν ο ένας πάει στην ανατολή και ο άλλος στην δύση, δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση. 

Αυτό πρέπει να το λάβει υπόψη του ο κόσμος όταν πάει να ψηφίσει» και σημείωσε πως «δεν μπορεί να έχουμε επανάληψη αυτών που είχαμε με την Συμφωνία των Πρεσπών και κυβερνητικούς βουλευτές να καταψηφίζουν την Συμφωνία των Πρεσπών».


epirusblog.gr
5 of 5
Οικονόμου για μετεκλογικές συνεργασίες: Η ΝΔ δεν θα κάνει προσκλητήριο αποστασίας
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 7675284006448296458
item