Γιάννενα: Μήνυμα της Μαρίας-Αλεξάνδρας Κεφάλα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, φτάσαμε στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με τις πλέον ιδανικές συνθήκες για τα ελληνικά σχολεία, δεδομένων των οικονομιών συγκυριών που δημιούργησαν οι αλλεπάλληλες κρίσεις. 

Στο σύγχρονο Ελληνικό Δημόσιο σχολείο οι μαθητές μπορούν ξανά να ονειρεύονται, να χτίσουν σε γερά θεμέλια και με τα καλύτερα υλικά, με σύγχρονες διδακτικές πρακτικές και κυρίως έμψυχο δυναμικό με ικανότητες και γνώση.  

Σημαντικές καινοτομίες και μεταρρυθμίσεις όπως: χρονική επέκταση του ολοήμερου σχολείου, αναβάθμιση του περιεχομένου των βιβλίων και εισαγωγή νέων μαθημάτων, περισσότερες δημιουργικές δράσεις, νέα ψηφιακά εργαλεία, χιλιάδες νέους εκπαιδευτικούς, είναι μόνο κάποιες από τις παρεμβάσεις που υποσχεθήκαμε, υλοποιήσαμε και συνεχίζουμε για το σχολείο του αύριο. 

Εύχομαι λοιπόν σε όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία που τους δίνει το σχολείο.

Οι προκλήσεις και οι απαιτήσεις συνεχώς αυξάνουν και δικό μας μέλημα η όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη ανταπόκριση. 

Εύχομαι στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς δύναμη και αντοχή στο πολύπλευρο και σημαντικό έργο τους.

Η φετινή χρονιά θα είναι σίγουρα ξεχωριστή, απαλλαγμένη από τα άγχη των δυσλειτουργιών της πανδημίας και σε κάθε περίπτωση ελπιδοφόρα και γεμάτη προοπτικές. 

Είμαστε και θα παραμείνουμε με συνέπεια δίπλα σας, καθώς η ενίσχυση της δημόσιας παιδείας αποτελεί διαρκή στόχο και σκοπό για την κυβέρνησή μας.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Μήνυμα της Μαρίας-Αλεξάνδρας Κεφάλα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3927622045243342454
item