Γιάννενα: Διαμαρτυρία για τις συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην πολιτική των συγχωνεύσεων τμημάτων και συσσώρευσης 25 και 27 μαθητών στα τμήματα συγκεκριμένων σχολείων του Νομού μας, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Ιωαννιτών.

Δύο τουλάχιστον σχολεία, το 5ο Γυμνάσιο και το ΓΕΛ Κατσικά κατήγγειλαν πως προχωρά η διαδικασία των συγχωνεύσεων τμημάτων και το γεγονός αυτό προκάλεσε την πρώτη κινητοποίηση της χρονιάς, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου.

Η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων πάντως, στη συνάντησή της με την αντιπροσωπεία των κινητοποιούμενων γονιών έδειξε να υπερθεματίζει στην πολιτική κατεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας με το πρόσχημα της νομιμότητας.

“Δε θέλουμε μισομορφωμένα ή και αγράμματα παιδιά” τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Τάσος Τόκας καλώντας τους γονείς να αντισταθούν στη συγκεκριμένη πολιτική καθώς όπως υποστήριξε, υποβαθμίζει, την εκπαιδευτική διαδικασία.

“Η κ. Κεραμέως προσπαθεί να μας πείσει ότι η νύχτα είναι μέρα” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τόκας.

Ο κ. Τόκας τόνισε πως είναι καταγεγραμμένο από τις περσινές πανελλαδικές εξετάσεις ότι τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών βρέθηκαν σε πολύ χαμηλό επίπεδο λόγω της πανδημίας. Κι ενώ η Υπουργός Παιδείας ορκίζεται για την αναβάθμιση των σχολείων φτάνουμε σε με σχολεία 25αρια και 27αρια τμήματα. 

Από τις πανελλαδικές εξετάσεις με τα μισά παιδιά να γράφουν κάτω από τη βάση, προκύπτει το συμπέρασμα ότι χωρίς σωστή δια ζώσης διδασκαλία, οι αποδόσεις των μαθητών πέφτουν. Αντί της αναβάθμισης όμως, πάμε σε υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, με τις επιλογές της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Διαμαρτυρία για τις συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7544830198534999053
item