Πέντε μαγευτικοί φθινοπωρινοί προορισμοί για εκδρομές κοντά στην Αθήνα (φωτο)

Μπορεί ο καιρός να έχει αρχίσει να κρυώνει αλλά η λαχτάρα για τις εξορμήσεις παραμένει.  

Και μολονότι υπάρχουν ακόμα κάποιες παραλίες με ζεστά νερά όπου μπορείτε να κάνετε τα μπάνια σας για τις επόμενες εβδομάδες, ο ερχομός της φθινοπωρινής ισημερίας σηματοδοτεί και επίσημα την έναρξη του φθινοπώρου, επομένως οι εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου πλέον μπορούν να περιλαμβάνουν και πιο ορεινές επιλογές.

Ορεινή Αρκαδία

Βυτίνα, Δημητσάνα, Στεμνίτσα και πολλά άλλα πετρόχτιστα χωριά σας περιμένουν στην ορεινή Αρκαδία, μόλις 2 ώρες και κάτι από το κέντρο της Αθήνας. 

Τα χωριά της ορεινής Αρκαδίας θα ικανοποιήσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη, καθώς συνδυάζουν τη γραφική αρχιτεκτονική, με την οργιάζουσα φύση και φυσικά τον πεντακάθαρο αέρα της εξοχής. 

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις μοναδικές χιλοπίτες της περιοχής!


Ορεινή Κορινθία

Η ορεινή Κορινθία αποτελεί πρώτης τάξεως επιλογής για όσους θέλουν να αποδράσουν από τη βαβούρα της πόλης, χωρίς να ταξιδέψουν μακριά. 

Φυσικά, τα Τρίκαλα ορεινής Κορινθίας αποτελούν εξαιρετικά δημοφιλή προορισμό, που φημίζεται για τα εντυπωσιακά τοπία του και την πλούσια βλάστηση. Αξίζει, επίσης, να επισκεφθείτε τη μικροσκοπική λίμνη Δασίου, που μοιάζει σαν να ξεπήδησε από κάποιο παραμύθι.


Ναύπλιο

Το Ναύπλιο είναι γνωστός προορισμός-πασπαρτού, καθώς προσελκύει τουρίστες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, τόσο λόγω της ομορφιάς του, όσο και της εγγύτητάς του με την πρωτεύουσα. 

Το φαγητό είναι ανεπανάληπτο, ενώ το γραφικό του λιμάνι, που θυμίζει καρτ-ποστάλ, θα σας μαγέψει. Όσοι από εσάς αντέχετε την ανάβαση των 999 σκαλιών, τότε μία επίσκεψη στο επιβλητικό κάστρο του Παλαμιδίου επιβάλλεται!


Δίρφυς Ευβοίας

Στα 445 μέτρα υψόμετρο, η Στενή έχει μια θέα που κόβει την ανάσα, ωστόσο δεν είναι ο μόνος λόγος που πρέπει να ταξιδέψετε μέχρι το όρος της Δίρφυς. 

Η γραφική Γλυφάδα συνδυάζει υπέροχα το γαλάζιο της θάλασσας με το πράσινο των πεύκων και προσφέρεται για ξεκούραση και ηρεμία, ενώ ο κατάφυτος, λουλουδιασμένος Πάλιουρας σας καλεί να τον θαυμάσετε, στους πρόποδες του βουνού.


Καλάβρυτα

Ένας κλασικός φθινοπωρινός – χειμερινός προορισμός κοντά στην Αθήνα είναι τα Καλάβρυτα, τα οποία εκτός των άλλων προσφέρονται και για πιο οικονομικές εξορμήσεις, σε σχέση με άλλες αντίστοιχες επιλογές (βλ. Αράχωβα). 

Αξίζει μία διαδρομή με τον Οδοντωτό μέχρι το Διακοφτό, καθώς και μία επίσκεψη στο Σπήλαιο των Λιµνών στο χωριό Καστριά!

epirusblog.gr
5 of 5
Πέντε μαγευτικοί φθινοπωρινοί προορισμοί για εκδρομές κοντά στην Αθήνα (φωτο)
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2183027136735399113
item