Ελεύθερος ο υπεύθυνος του Allou! Fun Park που συνελήφθη -«Δεν εκτροχιάστηκε το τρενάκι»

Ελεύθερος αφέθηκε ο υπεύθυνος του Αllou! Fun Park, ο οποίος είχε συλληφθεί χθες μετά το ατύχημα με τους τέσσερις τραυματίες.

Το Allou! Fun Park σε νεότερη ανακοίνωσή του αναφέρει ότι έχει ζητήσει από τις Αρχές να σταλεί ανεξάρτητος πραγματογνώμονας, ότι το πιστοποιητικό ασφαλείας του πάρκου βρίσκεται σε ισχύ και ότι ο εκπρόσωπος του πάρκου που συνελήφθη αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Σε ό,τι αφορά τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν, δεν απεικονίζεται η βάρκα όπου επέβαιναν οι επιβάτες, αλλά εφεδρική βάρκα, που βρίσκεται σταθερά στο σημείο.

Σημειώνεται πως σε προηγούμενη ανακοίνωσή του, το Allou! Fun Park σημείωνε πως το τρένο δεν εκτροχιάστηκε, ούτε υπήρχε πρόβλημα με την ποσότητα του νερού, σενάριο που διακινήθηκε ως πιθανό αίτιο του ατυχήματος. Επισήμανε δε ότι είναι άγνωστο πώς τα παιδιά εκτοξεύθηκαν από το τρενάκι.

Η ανακοίνωση του Αllou! Fun Park

«Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης του Allou! Fun Park σχετικά με το χθεσινοβραδινό περιστατικό, σας ενημερώνουμε εκ νέου ότι η διοίκηση του πάρκου έχει ζητήσει από τις Αρχές να σταλεί ανεξάρτητος πραγματογνώμονας στο πάρκο για να επιβεβαιώσει την ασφάλεια του παιχνιδιού. Να σημειωθεί ότι το πιστοποιητικό ασφαλείας της TUV Hellas για την ασφαλή λειτουργία του παιχνιδιού είναι εν ισχύι.

Επιπροσθέτως, ο νόμιμος εκπρόσωπος του πάρκου αφέθηκε ελεύθερος από την Εισαγγελία ποινικής δίωξης, όπου είχε προσαχθεί, χωρίς να υπάρξει αυτόφωρη διαδικασία. 

Προς διόρθωση λανθασμένων αναρτήσεων, να σημειωθεί ότι η βάρκα που αποτυπώνεται στη φωτογραφία που έχει κυκλοφορήσει στα μέσα ενημέρωσης δεν είναι η βάρκα όπου επέβαιναν οι επισκέπτες, αλλά μια εφεδρική βάρκα που βρίσκεται σταθερά στο σημείο. 

Το πάρκο ενημερώνεται διαρκώς για την κατάσταση της υγείας των παιδιών και βρίσκεται κοντά στις οικογένειές τους. Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση».

Η πρώτη ανακοίνωση του Allou! Fun Park

Η ανακοίνωση που εξέδωσε για το περιστατικό το Allou! Fun Park το πρωί:

«Σε ό,τι αφορά το συμβάν που σημειώθηκε χθες το βράδυ, στο πάρκο ψυχαγωγίας Allou! Fun Park, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η διοίκηση του πάρκου βρίσκεται από την πρώτη στιγμή κοντά στα παιδιά που τραυματίστηκαν, ευτυχώς χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο, και τους εύχεται ολόψυχα περαστικά.

Με βάση το πρωτόκολλο ασφαλείας του πάρκου κλήθηκε άμεσα ασθενοφόρο, ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό μερίμνησε για τις πρώτες βοήθειες μέχρι να μεταβούν οι τραυματίες σε μονάδα υγείας.

Σχετικά με τα όσα γράφτηκαν στον τύπο για το περιστατικό, θα θέλαμε να βεβαιώσουμε ότι ουδέποτε υπήρξε εκτροχιασμός βαγονιού, ενώ η στάθμη του νερού ήταν επαρκής για την ασφαλή λειτουργία του παιχνιδιού.

Το εν λόγω παιχνίδι, όπως και όλα τα παιχνίδια του Allou! Fun Park, φέρει όλες τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις ασφαλείας, ενώ διαθέτει αυτοματισμούς ειδοποίησης σφάλματος. Αμέσως μετά το περιστατικό, το τεχνικό τμήμα του πάρκου επιβεβαίωσε ότι το παιχνίδι λειτουργεί χωρίς κανένα σφάλμα, αλλά προληπτικά αποφασίστηκε η διακοπή λειτουργίας του.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πτώση των παιδιών σε παράπλευρο θάμνο, αλλά βρισκόμαστε σε επικοινωνία μαζί τους για να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες του συμβάντος.

Με δεδομένο ότι στις χιλιάδες ώρες λειτουργίας του συγκεκριμένου παιχνιδιού παρόμοιο περιστατικό δεν έχει ξανασυμβεί, είναι πραγματικά άξιο απορίας πώς -αν και το βαγόνι ήταν στη θέση του- τα παιδιά βρέθηκαν εκτός βαγονιού.

Απόλυτη προτεραιότητα της διοίκησης του πάρκου είναι η ασφάλεια των επισκεπτών του. Για τον λόγο αυτόν όλα τα παιχνίδια του Allou! Fun Park συντηρούνται τακτικά, φέρουν πρόσφατες πιστοποιήσεις από την TUV Hellas για την ασφαλή λειτουργία τους, ενώ έλεγχοι ομαλής και εύρυθμης λειτουργίας τους γίνονται καθημερινά από έμπειρο τεχνικό προσωπικό, πριν την έναρξη του πάρκου και την είσοδο των επισκεπτών.

Στα 20 χρόνια παρουσίας μας στον χώρο της ψυχαγωγίας, είναι πρώτη φορά που ένα τέτοιο περιστατικό λαμβάνει χώρα και λυπούμαστε πραγματικά γι' αυτό. Στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά που τραυματίστηκαν και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση».


epirusblog.gr
5 of 5
Ελεύθερος ο υπεύθυνος του Allou! Fun Park που συνελήφθη -«Δεν εκτροχιάστηκε το τρενάκι»
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 4347474178440017648
item