Ηλεία: Στο συγγενικό περιβάλλον ψάχνουν τον δολοφόνο του 68χρονου

Δέκα μέρες έχουν περάσει από τη στυγερή δολοφονία του 68χρονου Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου στην Εφύρα της Ηλείας κι ο δράστης παραμένει ακόμα ελεύθερος.

Η έρευνα έχει «κολλήσει» στην έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων αφού το φονικό όπλο με το οποίο ο δράστης συνέθλιψε το κρανίο του άτυχου 68χρονου δεν έχει ακόμα βρεθεί, με δεδομένο ότι ο αδελφός του θύματος καθάρισε τα πάντα μην αντέχοντας να βλέπει τα αίματα και πιθανώς να σβήστηκαν ίχνη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς» η Αστυνομία πλέον έχει επικεντρωθεί σε άλλα μέσα προκειμένου να «δέσει» την υπόθεση. 

Ένα από αυτά είναι τα στοιχεία που θα προκύψουν από την ανάλυση του γενετικού υλικού το οποίο βρέθηκε τόσο στο θύμα, όσο και στο σπίτι του εγκλήματος, με τις πρώτες απαντήσεις από τα εγκληματολογικά εργαστήρια να αναμένονται πιθανότατα έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Το υλικό από τις άρσεις του τηλεφωνικού απορρήτου και πιθανώς από κάποια ύποπτη κίνηση στην γύρω περιοχή λίγη ώρα πριν βρεθεί νεκρός ο αδικοχαμένος συνταξιούχος συνεχίζονται να βρίσκονται στο επίκεντρο και εξετάζονται παράλληλα με τις καταθέσεις ατόμων από το στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του θύμάτος

Ωστόσο, αναζητώντας ατράνταχτα στοιχεία που θα οδηγήσουν στη λύση του γρίφου, οι αστυνομικοί κάλεσαν πάνω από μία φορά ορισμένους συγγενείς και φίλους του 68χρονου.Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο αδελφός κι ο ανιψιός του θύματος κλήθηκαν να καταθέσουν πέντε φορές.

Στο κάδρο των ερευνών βρίσκεται και το κίνητρο το οποίο μπορεί να είχε ο δράστης της στυγερής δολοφονίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανότατα η άρνηση του θύματος σε κάτι που του ζήτησε ο δολοφόνος να ήταν η αιτία που προκάλεσε την οργή του, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει με μανία πάνω στον 68χρονο τον οποίο τραυμάτισε θανάσιμα στο κεφάλι και τον αυχένα.

Προσπαθώντας οι Αρχές να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης, έχουν κάνει την Εφύρα άνω – κάτω, αφού έχουν μιλήσει με πολύ κόσμο ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έχουν ερευνήσει και ορισμένα σπίτια στην προσπάθεια να βρεθεί κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο.

Το οξύμωρο είναι πως παρά το γεγονός πως σε ορισμένες καταθέσεις υπάρχουν αντιφάσεις, γεγονός που έχει κάνει την Αστυνομία να υποπτεύεται συγκεκριμένα άτομα, όλοι όσοι πέρασαν από το αστυνομικό τμήμα Ήλιδας τις τελευταίες ημέρες φέρεται πως είχαν άλλοθι. 

Αυτό κάνει τους έμπειρους αξιωματικούς να πιστεύουν πως η δολοφονία σημειώθηκε μέσα σε λίγα λεπτά, αφού εξακολουθούν να πιστεύουν πως ο δολοφόνος ήταν πολύ κοντινό πρόσωπο του θύματος.

epirusblog.gr
5 of 5
Ηλεία: Στο συγγενικό περιβάλλον ψάχνουν τον δολοφόνο του 68χρονου
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 5492267427099260579
item