Τριπλό «χτύπημα» απατεώνων στην Πάτρα - Πώς «ξάφρισαν» 55.000 ευρώ από βιβλιοπώλη

Τριπλό ήταν το «χτύπημα» απατεώνων σε τραπεζικούς λογαριασμούς τις τελευταίες ώρες στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Στην πρώτη και πιο χαρακτηριστική περίπτωση, οι απατεώνες κατάφεραν να εξαπατήσουν βιβλιοπώλη, ο οποίος είδε να κάνουν φτερά από τον τραπεζικό του λογαριασμό, 55.000 ευρώ, σύμφωνα με το tempo24.news. 

Ο ανυποψίαστος επαγγελματίας δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο ο οποίος έκανε παραγγελία διαφόρων ειδών και στη συνέχεια αφού του ζήτησε το IBAN του έστειλε έναν υπερσύνδεσμο. Για κακή του τύχη ο βιβλιοπώλης πάτησε το σχετικό link διαπιστώνοντας αργότερα ότι πρόκειται για απάτη.

Την ίδια στιγμή όπως καταγγέλθηκε στις αστυνομικές Aρχές της Πάτρας, άνδρας χωρίς να έχει δεχθεί τηλεφώνημα ή κάποιο παραπλανητικό e-mail διαπίστωσε ότι από τον τραπεζικό του λογαριασμό λείπουν 15.000 ευρώ.

Στην τρίτη περίπτωση, ένας άνδρας δέχτηκε μήνυμα, σύμφωνα με το οποίο είχε μπλοκαριστεί η τραπεζική του κάρτα. Ο πολίτης έπεσε στην παγίδα να πατήσει παραπλανητικό σύνδεσμο με συνέπεια να χάσει 19.500 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε ότι αφορά τις δύο τελευταίες περιπτώσεις, προκύπτουν συναλλαγές από τους απατεώνες στο εξωτερικό.

Οι έρευνες της Ασφάλειας Πάτρας για τα περιστατικά βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

epirusblog.gr
5 of 5
Τριπλό «χτύπημα» απατεώνων στην Πάτρα - Πώς «ξάφρισαν» 55.000 ευρώ από βιβλιοπώλη
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 2120742325984702533
item