Ελένη Πετρουλάκη: «Μπήκα στην εμμηνόπαυση πριν 4 χρόνια και κατάφερα να μείνω δυνατή»

Η Ελένη Πετρουλάκη τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα ενεργή στα social media, έχοντας αναπτύξει μια πολύ καλή σχέση με τους διαδικτυακούς της φίλους, με τους οποίους μοιράζεται πράγματα όσο για την προσωπική της ζωή όσο και την επαγγελματική.

Η γνωστή γυμνάστρια, πριν από λίγες ημέρες αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, για ένα ευαίσθητο θέμα που απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες που μπαίνουν στην εμμηνόπαυση.

Όπως αναφέρει η Ελένη Πετρουλάκη στην ανάρτησή της, μπήκε στην εμμηνόπαυση πριν από τέσσερα χρόνια, δηλαδή όταν ήταν 47 ετών, ωστόσο κατάφερε να μην πάρει κιλά καθώς έκανε γυμναστική και διατροφή. 

Η ανάρτηση της Ελένης Πετρουλάκη

«Μπήκα στην εμμηνόπαυση, θα πάρω κιλά;
Μια ερώτηση που μου κάνουν όλες οι γυναίκες που αισθάνονται τα πρώτα συμπτώματα! Οι ορμονικές αλλαγές όπως συμβαίνει σε όλες τις χρονικές περιόδους, έτσι και στην εμμηνόπαυση μπορούν να προκαλέσουν αύξηση του σωματικού βάρους. 

Εάν όμως ακολουθήσουμε μια ισορροπημένη διατροφή και εντάξουμε ένα πρόγραμμα άσκησης δεν θα έχουμε αλλαγές στο βάρος μας και θα αισθανόμαστε καλά ψυχολογικά ! Εγώ μπήκα στην εμμηνόπαυση ακριβώς πριν 4 χρόνια !

Πέρασα από όλα αυτά τα συμπτώματα ….εφιδρώσεις, εξάψεις, πρηξίματα, φουσκώματα… αλλά ευτυχώς κατάφερα να παραμείνω δυνατή και να μην πέσω ψυχολογικά γιατί και ήξερα τι πρέπει να κάνω (διατροφή – άσκηση ) αλλά και γιατί είχα πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι δεν ήθελα να πάρω ούτε ορμόνες ούτε αντικαταθλιπτικά (ούτε τίποτα από όλα όσα άκουγα κατά καιρούς να παίρνουν άλλες γυναίκες και να αυξάνεται το βάρος χωρίς να το καταλάβουν) και πάντα σκεφτόμουν ότι είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό για κάθε γυναίκα στον πλανήτη γη!

Ακόμα μια ορμονική αλλαγή όπως η εφηβεία και η εγκυμοσύνη! Τι να κάνουμε; Να παραδώσουμε τα όπλα; Όχι δεν θα σας αφήσω!

Έχω πάρει master πλέον. Με αγάπη Ελένη», έγραψε στο μήνυμα της η Ελένη Πετρουλάκη.

epirusblog.gr
5 of 5
Ελένη Πετρουλάκη: «Μπήκα στην εμμηνόπαυση πριν 4 χρόνια και κατάφερα να μείνω δυνατή»
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 6192564940496303707
item