Άρτα: 44χρονος κατηγορούμενος για οπαδική βία σε δικογραφία "ΜΑΜΟΥΘ" της ασφάλειας Άρτας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μια νέα έρευνα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου σε εκτέλεση παραγγελίας της Εισαγγελίας Αρτας, κατόπιν υποβολής δικογραφίας «μαμούθ» εις βάρος 17 ατόμων, για σοβαρή υπόθεση οπαδικής βίας...
Μεταξύ των κατηγορούμενων στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί στην Αρτα φέρεται ένας 44χρονος Ροδίτης, που είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος για διακεκριμένη υπόθεση του είδους με θύμα ντελιβερά στην Αθήνα.

Στην νέα υπόθεση μάλιστα φέρεται πρώτος μεταξύ των 17 συγκατηγορούμενων του στην σειρά παράθεσής τους στο πολυσέλιδο διαβιβαστικό της δικογραφίας από την Ασφάλεια Άρτας.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα επί της οδού Τορέλλα στην Άρτα διατηρούσε η ομάδα του Παναθηναϊκού, Λέσχη Φίλων.

Περί την 19,45′ ώρα της 7ης Δεκεμβρίου 2021, ομάδα τουλάχιστον 20 ατόμων, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εισήλθε στον εσωτερικό χώρο της Λέσχης κρατώντας ξύλινα κοντάρια (στυλιάρια), φωτοβολίδες και επιτέθηκε βίαια και από κοινού σε πέντε άτομα που βρίσκονταν εντός.

Κατά την στιγμή της επίθεσης, 2 παθόντες κλειδώθηκαν σε έτερο δωμάτιο, ενώ οι δράστες προκάλεσαν με την χρήση των προρρηθέντων αντικειμένων φθορές στην λέσχη εσωτερικά, σε τζάμια, στην τηλεόραση, στον υπολογιστή και σε άλλα αντικείμενα, ενώ τραυμάτισαν τους υπόλοιπους.

Οι δράστες αφαίρεσαν από τους χώρους της λέσχης περίπου τα τριάντα με σαράντα κασκόλ του Παναθηναϊκού συλλεκτικής αξίας και δύο κινητά.

Εν συνεχεία, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή πεζοί, απορρίπτοντας μέρος των αντικειμένων που χρησιμοποίησαν κατά την επίθεση.

Η αστυνομία μετέπειτα, ενημερώθηκε από ανοιχτές πηγές πληροφόρησης και συγκεκριμένα σε δημόσια ομάδα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Facebook ότι αναρτήθηκε την 20ή Δεκεμβρίου 2021, βίντεο διάρκειας δύο λεπτών και τριών δευτερολέπτων, το οποίο φαίνεται να έχει τραβηχτεί με καταγραφικό μέσο από άτομο το οποίο συμμετέχει ενεργά στην επίθεση και στο οποίο έχει καταγραφεί όλο το χρονικό της επίθεσης από την στιγμή που τα άτομα πλησιάζουν εξωτερικά της εισόδου του συνδέσμου μέχρι και την έξοδό τους από αυτόν.

Πάνω από το συγκεκριμένο βίντεο αναρτήθηκε και κείμενο το οποίο ανέγραφε «Συγγνώμη ζητούσατε…τα αδέρφια σας έξω τα αφήσατε να σας παρακαλάνε να ανοίξετε την πόρτα…ΑΡΤΑ2021». 
Από την θέαση του εν λόγω βιντεοληπτικού υλικού προκύπτει ότι η προαναφερθείσα επίθεση είχε σαφή αθλητική αναφορά και αθλητικό υπόβαθρο και ότι οι δράστες ήταν οπαδοί της ομάδας του Ολυμπιακού.

Ακολούθησε έρευνα για την ανεύρεση ηλεκτρονικών ιχνών, προκειμένου να εντοπιστούν τα πλήρη στοιχεία του διαχειριστή της σελίδας και η οποία απεστάλη στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Από την συλλογή και ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού από κάμερες ασφαλείας επιχειρήσεων, καταστημάτων, οικιών και σταθμών διοδίων, προέκυψε η ταυτότητα των οχημάτων που χρησιμοποίησαν οι δράστες και διαπιστώθηκε ότι ένα εξ’ αυτών είχε μισθώσει ο Ροδίτης!

Επιπλέον από την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των δραστών προέκυψε ότι ο Ροδίτης δεν είχε επικοινωνίες με τηλεφωνικούς αριθμούς που χρησιμοποίησαν οι δράστες ούτε ενεργοποιήθηκε το κινητό του κοντά σε κεραία στην περιοχή.

Ο 44χρονος είχε κριθεί την 30ή Μαρτίου 2022 προσωρινά κρατούμενος, με ομόφωνη απόφαση της Ανακρίτριας του 35ου Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών και του Εισαγγελέως Υπηρεσίας.

Είχε εμπλακεί συγκεκριμένα σε άλλη υπόθεση οπαδικής βίας με θύμα διανομέα τον Δεκέμβριο του 2021 στο Μενίδι της Αττικής και αφέθηκε ελεύθερος μετά από 4μηνη παραμονή στις φυλακές.

Η υπόθεση, όπως έγραψε η «δημοκρατική», είχε λάβει μεγάλη δημοσιότητα μετά την προβολή και σχετικού βίντεο από την κρατική τηλεόραση.

Πιο συγκεκριμένα την 2α Δεκεμβρίου 2021 στην οδό Παπαδημητρίου στο Μενίδι, άγνωστοι επιτέθηκαν στο διανομέα, γιατί φορούσε σκούφο με τα διακριτικά της ομάδας του και συγκεκριμένα της ΑΕΚ. 
Οι δράστες που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, έφραξαν τον δρόμο στο διανομέα, τον σταμάτησαν και ύστερα τον ξυλοκόπησαν άγρια. Το θύμα άρχισε να ουρλιάζει καλώντας για βοήθεια. Εκείνοι όμως δεν σταμάτησαν, μέχρι που ένας από τους δράστες φώναξε «πάμε».

Στη συνέχεια, μπήκαν στο αυτοκίνητο, ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν.

Από την εξέλιξη των ερευνών προέκυψε ότι το αυτοκίνητο που είχαν χρησιμοποιήσει οι δράστες είχε μισθωθεί από τον Ροδίτη.

Του αποδίδεται ότι την 2α Δεκεμβρίου 2021 και περί ώρα 17.30’ με δύο ακόμα άγνωστους στην ανάκριση δράστες επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο το οποίο είχε εκμισθώσει από 15 Νοεμβρίου 2021, προσέγγισαν, τον διανομέα, που επέβαινε σε δίκυκλο, διέκοψαν την πορεία του και φορώντας μαύρα ρούχα και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες και κασκόλ, τον κτύπησαν ανελέητα και τον τραυμάτισαν στον αριστερό μηρό με ένα αιχμηρό κατσαβίδι, προκειμένου να του αφαιρέσουν τις παραγγελίες που μετέφερε, τα παπούτσια κι ένα σκούφο που έφερε με το σήμα του αθλητικού σωματείου «Α.Ε.Κ.».

Φέρεται μάλιστα να είχε εμπλακεί και σε ακόμη ένα επεισόδιο 5 ημέρες μετά στην Αρτα για το οποίο έχει σχηματιστεί έτερη δικογραφία.

O ίδιος αρνείται κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται τονίζοντας ότι το Νοέμβριο του 2021 ενώ βρισκόταν στην Αθήνα επικοινώνησε μαζί του ένας φίλος του ο οποίος του ζήτησε να μισθώσει ένα αυτοκίνητο για ένα μήνα για να δουλέψει διότι του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα λόγω οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ και το αυτοκίνητο του δεν ήταν λειτουργικό.

Ισχυρίστηκε ότι αποφάσισε να τον βοηθήσει και μίσθωσε το αυτοκίνητο με μικτή ασφάλεια και του το παρέδωσε.

Αφού το χρησιμοποίησε ο φίλος του του το επέστρεψε και το παρέδωσε στην εταιρεία από το οποίο το είχε μισθώσει.

Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Στέλιος Αλεξανδρής.
Πηγή: dimokratiki.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: 44χρονος κατηγορούμενος για οπαδική βία σε δικογραφία "ΜΑΜΟΥΘ" της ασφάλειας Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 4434436731543109756
item