Μηταράκης: Αφωνία από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις για τους 38 μετανάστες στον Έβρο

Για ισχυρές πιέσεις στα σύνορα από την Τουρκία, οι οποίες ωστόσο δεν μεταφράζονται σε ροές στη χώρα μας μίλησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου ο κ. Μηταράκης επεσήμανε πως στην χώρα μας το 2022 βλέπουμε τις δεύτερες χαμηλότερες ροές της δεκαετίας με το 2021 να αποτελεί τη χρονιά ρεκόρ, επισημαίνοντας πως τα Σώματα Ασφαλείας κάνουν τη δουλειά τους και προστατεύουν τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα.

Στην συνέχεια ο κ. Μηταράκης επεσήμανε πως η χώρα μας αντιμετωπίζει δύο μέτωπα όσον αφορά στη διαχείριση του μεταναστευτικού. 

Από τη μια, όπως επεσήμανε υπάρχει η Τουρκία και οι λαθροδιακινητές και από την άλλη η Ευρωπαϊκή Αριστερά η οποία προσπαθεί να πιέσει την Ελλάδα για να «μας εξαναγκάσουν να ανοίξουμε τα σύνορα». 

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «Ευρωπαϊκή Αριστερά, ΜΚΟ και αριστερά Μέσα καταγγέλλουν την Ελλάδα για να πετύχουν χαλαρότερη πολιτική στην προστασία των συνόρων από την χώρα μας», ενώ ξεκαθάρισε πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν ξεκάθαρος, «δεν θα γίνουμε ξέφραγο αμπέλι, δεν θα ξαναζήσουμε 1 εκατ. ροές όπως έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, αναφέρθηκε στο περιστατικό του Έβρου, επισημαίνοντας ότι στην λίστα της ΜΚΟ που κατατέθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, υπήρχαν τέσσερα παιδιά και στην Ελλάδα βρίσκονται αυτή τη στιγμή, τέσσερα παιδιά. 

Συνέχισε δε λέγοντας πως «από όταν έκανα τις αποκαλύψεις στη Βουλή, βλέπουμε μία αφωνία του ΣΥΡΙΖΑ».

epirusblog.gr
5 of 5
Μηταράκης: Αφωνία από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις για τους 38 μετανάστες στον Έβρο
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1261857348676671146
item