Θεσσαλονίκη: Τοκογλύφοι απήγαγαν 23χρονο γιατί του δάνεισαν και μετά ζητούσαν τα τριπλά

Σε δυο συλλήψεις για υπόθεση εκβίασης και τοκογλυφίας σε βάρος 23χρονου, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη, ενώ αναζητούνται άλλα τρία άτομα.

Συγκεκριμένα, σε βάρος των συλληφθέντων, ηλικίας 21 και 30 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση από κοινού, τελεσθείσα και σε απόπειρα, τοκογλυφία κατ’ εξακολούθηση, αρπαγή από κοινού καθώς και για παραβάσεις των Νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Μάλιστα, αναζητούνται ακόμη τρεις συνεργοί τους, ηλικίας 21, 24 και 25 ετών με τις ίδιες κατηγορίες.

Του δάνεισε ποσά και μετά ζητούσε τα τριπλά!

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Ιούνιο, ο 21χρονος συλληφθείς εκμεταλλεύτηκε την οικονομική ανάγκη του 23χρονου νεαρού και κατόπιν διαμεσολάβησης του 21χρονου συνεργού του, συμφώνησε σε δύο περιπτώσεις να του δανείσει τα χρηματικά ποσά των 1.000 και 2.650 ευρώ, με την τοκογλυφική απαίτηση να του επιστρέψει μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τα χρηματικά ποσά των 3.000 και 7.800 ευρώ αντίστοιχα.

Ο παθών αποπλήρωσε το πρώτο ποσό των 3.000 ευρώ, με αποτέλεσμα ο 21χρονος να αποκομίσει περιουσιακό όφελος. Βέβαια, το νεαρό θύμα δεν είχε καταφέρει να αποπληρώσει το ποσό των 7.800 ευρώ, με τους δράστες να προχωρούν σε απειλές κατά της σωματικής του ακεραιότητας μέσω γραπτών μηνυμάτων.

Τον απήγαγαν, τον απείλησαν με όπλο & του πήραν το ΙΧ

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τα ξημερώματα της 8ης Σεπτεμβρίου, ο 21χρονος συλληφθείς με τον 24χρονο καταζητούμενο προσέγγισαν το θύμα έξω από το σπίτι του και τον επιβίβασαν με τη βία σε όχημα με οδηγό τον -επίσης καταζητούμενο- 25χρονο συνεργό τους.

Στη συνέχεια, τον οδήγησαν στην περιοχή της Πυλαίας, όπου με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή όπλου, ο 21χρονος απαίτησε την άμεση καταβολή χρηματικού ποσού 1.500 ευρώ και επιπλέον 5.000 ευρώ. Επειδή όμως το θύμα δεν είχε το παραπάνω ποσό, ο δράστης πήρε το κλειδί του αυτοκινήτου του ως εγγύηση μέχρι να λάβει τα χρήματα που απαίτησε.

Παρόλα αυτά ο 23χρονος κατάφερε να κάνει καταγγελία στην αστυνομία και τότε οργανώθηκε επιχείρηση για τη σύλληψη των δραστών από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Έτσι, ο 23χρονος κανόνισε συνάντηση με τους δράστες (21χρονος και 30χρονος) με την πρόφαση ότι έχει συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό ώστε να τους ξεπληρώσει κι εκεί συνελλήφθησαν από τις Αρχές.

Τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Στην κατοχή του 21χρονου καθώς και σε έρευνα της οικίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

το χρηματικό ποσό των 940 ευρώ,

το κλειδί του αυτοκινήτου του παθόντα,

ένα αεροβόλο όπλο, δέκα αμπούλες αερίου και 500 βολίδες αεροβόλου,

φυσίγγια πυροβόλου και πολεμικού όπλου,

μικροποσότητα κοκαΐνης και

μία ζυγαριά ακριβείας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


epirusblog.gr
5 of 5
Θεσσαλονίκη: Τοκογλύφοι απήγαγαν 23χρονο γιατί του δάνεισαν και μετά ζητούσαν τα τριπλά
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 6382271752549827800
item