Θεσπρωτία: Έναρξη Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2022 – Κάλεσμα συμμετοχής

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας για έκτη συνεχόμενη χρονιά, συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες. 

Ο θεσμός δίνει την ευκαιρία στους Δήμους να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν μαζί με τους πολίτες στοχευμένες δράσεις και να ανακαλύψουν και να δημιουργήσουν μέσα στις πόλεις τους, νέους βιώσιμους τρόπους μετακίνησης, προωθώντας τη Βιώσιμη Κινητικότητα.

Φέτος, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, με θέμα «Καλύτερες συνδέσεις» και σύνθημα «Συνδυάζω – Μετακινούμαι», επιδιώκει να τονίσει και να ενισχύσει τις συνέργειες μεταξύ ανθρώπων και τόπων που προσφέρουν την τεχνογνωσία, τη δημιουργικότητα και την αφοσίωσή τους στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τη βιώσιμη κινητικότητα και την προώθηση της αλλαγής συμπεριφοράς υπέρ της ενεργού κινητικότητας.

Στον πυρήνα των δράσεών μας, βρίσκεται το περπάτημα και η σωματική άσκηση, το ποδήλατο, η ασφάλεια στη μετακίνηση, αλλά και το ενδιαφέρον για το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών. 

Οι πολίτες παροτρύνονται να παραμείνουν σωματικά και ψυχικά υγιείς, ανακαλύπτουν την ομορφιά της περιοχής τους και με ορθή επιλογή του τρόπου μετακίνησης αποδεικνύουν τα ενδιαφέρον τους για το περιβάλλον και την υγεία όλων.

Σε συνέχεια των επί σειρά ετών επιτυχημένων και βραβευμένων δράσεών μας για την Ε.Ε.Κ., σας καλούμε όλους, να συμμετάσχετε στις δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, οι οποίες αποτελούν ομαδική προσπάθεια Δήμου, φορέων και πολιτών, με σκοπό την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας και την περιβαλλοντική αναβάθμιση του Δήμου μας.

Οι συμμετέχοντες στις δράσεις μπαίνουν στην κλήρωση δύο ποδηλάτων, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Σεπτεμβρίου, ημέρα λήξης της Ε.Ε.Κ., λαμβάνοντας ένα κουπόνι συμμετοχής ανά δράση.
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των προγραμματισμένων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων παρακάτω:

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

10:30 Ενημέρωση και Δράση. Πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας

17:30 Βόλτα με VR στην Κοπεγχάγη! Ποδηλατικές δράσεις και επιδείξεις. Πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

17:00 Κάστρο στο δάσος: Τόπος συνάντησης για όλους! Ξενάγηση στο Κάστρο, ανάγνωση παραμυθιού και δημιουργικές δράσεις για παιδιά. Γήπεδο μπάσκετ στο δασάκι

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

10:30 Έναρξη σχολικής χρονιάς. Πεζόδρομος Γρ. Λαμπράκη
Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

17:00 Συνδυάζω και μετακινούμαι στον χώρο και τον χρόνο! Συνδυάζω βιώσιμους τρόπους μετακίνησης και μεταφέρομαι από το παρόν στο παρελθόν: Επίσκεψη στον Πύργο Ραγίου με ποδήλατο και αστικό λεωφορείο. Παιδική χαρά Ηγουμενίτσας

Τρίτη 20 Σεπτέμβριου 2022

10:30 Θεραπευτική γυμναστική & ενημέρωση, για τα οφέλη στην υγεία. Γήπεδο μπάσκετ στο δασάκι

19:00 Birdog mobility Yoga & pilates στο ηλιοβασίλεμα, δίπλα στη θάλασσα! Πάνθεον

Τετάρτη 21 Σεπτέμβριου 2022

17:00 Παλιά μονοπάτια ζωντανεύουν. Γηπεδάκια Γράμμου

19:00 Pop art – Υπαίθριο θερινό σινεμά. Γηπεδάκια Γράμμου

Πέμπτη 22 Σεπτέμβριου 2022 “Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο”

10:00 Το ΚΔΑΠμεΑ “το εργαστήρι” κάνει βόλτα στο Κάστρο Ηγουμενίτσας.

15:00 – 24:00 Κλείσιμο της οδού Δαγκλή.

15:30 Συνάντηση στην οδό Δαγκλή: δρόμος μόνο για πεζούς και ποδηλάτες. Χαλαρή βόλτα – ποδηλατικές δράσεις – επιδείξεις.

19:00 Εκκίνηση της μικρής και μεγάλης βραδινής ποδηλατοβόλτας. Λήξη της ΕΕΚ με DJ Party και χρωματοπόλεμο στο παραλιακό πάρκο.

Παράλληλες δράσεις
* Περισσότερο πράσινο, καλύτερη ζωή. Δενδροφύτευση σε σχολεία & Κ.Χ. με τη συμμετοχή μαθητών.

* Πολύχρωμοι δρόμοι – mural streets. Οι μικροί μαθητές δημιουργούν πολύχρωμες εικόνες στις άχαρες περιφράξεις των σχολείων τους, δίνοντας χρώμα στη ζωή μας.

* Στη γειτονιά με τα παιδιά. Δημιουργούμε ασφαλείς διαδρομές δίπλα στα σχολεία και στους αθλητικούς χώρους. Ζωγραφίζω και εμποδίζω την κατάληψη όλου του δρόμου από τα αυτοκίνητα. Σήμανση πεζοδρομίου – δημιουργία σχολικής διαδρομής.

* Η γνώση είναι δύναμη. Επίσκεψη στα σχολεία και ενημέρωση των μικρών μαθητών για τα οφέλη της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

* Σήμανση ραμπών ΑΜΕΑ – διαγράμμιση

* Το ΚΔΑΠμεΑ “το εργαστήρι” βελτιώνει τη ράμπα πρόσβασής του.



















epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Έναρξη Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2022 – Κάλεσμα συμμετοχής
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 7691318224919931391
item