Γιάννενα: 1η Συνάντηση Εργασίας Των Δικαστικών Τοξικολόγων Ελλάδας Στα Ιωάννινα

"Την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 9.30 π.μ. ως 12.00 μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο "Κάρολος Παπούλιας" του Τμήματος Ιατρικής, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η "1η Συνάντηση Εργασίας των Δικαστικών Τοξικολόγων Ελλάδας", που  διοργανώνεται από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας, Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Επίσημος Προσκεκλημένος και Κεντρικός Ομιλητής της εκδήλωσης είναι ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Δικαστικών Tοξικολόγων (The International Association of Forensic Toxicologists, TIAFT), πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών και Κλινικών Τοξικολόγων (Forensic and Clinical Toxicology Association, FACTA), Αν. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Monash /Αυστραλία και Διευθυντής του Εργαστηριου Δικαστικών Επιστημών του Ινστιτουτου Ιατροδικαστικης της Βικτώρια (Victorian Institute of Forensic Medicine)


"Forensic Toxicology in Australia- Role of Evidence Based Forensic Medicine"


Στην συνάντηση εργασίας θα συμμετέχουν τοξικολόγοι που υπηρετούν στους φορείς άσκησης της Δικαστικής Τοξικολογίας στην Ελληνική Επικράτεια από Πανεπιστήμια (Αθηνών /Θεσσαλονίκης / Κρήτης /Ιωαννίνων), την Ιατροδικαστική Υπηρεσία, την Ελληνική Αστυνομία /Διευθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών),  εκπρόσωποι του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ (ΕΚΤΕΠΝ), Δικαστές, Ιατροδικαστές και άλλοι, από φορείς που εμπλέκονται με το αντικείμενο της Δικαστικής Τοξικολογίας, ενώ θα υπάρχει αρκετός χρόνος για συζήτηση. 


Η εκδήλωση θα ειναι υβριδική.


Στόχος της συνάντησης είναι να αποτελέσει την απαρχή ώστε οι  δικαστικοί τοξικολόγοι, που υπηρετούν σε διαφορετικούς φορείς ανά την Ελληνική Επικράτεια, να συζητούν, σε τακτική βάση, πρακτικές, προβλήματα, απόψεις, προβληματισμούς και οράματα, και να συνεργάζονται για την διατύπωση προτάσεων προς τα αρμόδια κέντρα λήψης αποφάσεων, έτσι ώστε η Δικαστική Τοξικολογία στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, να ασκείται και να επικαιροποιείται με τον βέλτιστο τρόπο και σύμφωνα με διεθνή πρότυπα. 


Επιστημονικά Υπεύθυνοι της εκδήλωσης είναι η Αν. Καθηγητής κ. Βασιλική Μπούμπα και ο Καθηγητής κ. Νίκος Ράικος  


Κατα την εκδήλωση θα γίνει βράβευση  για την προσφορά τους στο αντικείμενο της Δικαστικής Τοξικολογίας στην Ελλάδα, των αφυπηρετησάντων την 31-8-2022 Καθηγητών Διακαστικής Τοξικολογίας του ΕΚΠΑ κ. Σωτήρη Αθανασέλη και κ. Μαρίας Στεφανίδου."


epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: 1η Συνάντηση Εργασίας Των Δικαστικών Τοξικολόγων Ελλάδας Στα Ιωάννινα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 451838997002045218
item