Συμμετοχή της Πολεμικής Αεροπορίας στην άσκηση «Thracian Viper 2022» πάνω από την Βουλγαρία

Το «Thracian Viper» πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2010, παρέχοντας μια καλή ευκαιρία στις Συμμαχικές αεροπορικές δυνάμεις να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους σε ένα πολυεθνικό περιβάλλον.

Στις 8 Αυγούστου 2022, πληρώματα της Βουλγαρικής Πολεμικής Αεροπορίας (BAF) άρχισαν να εκτελούν καθήκοντα στην κοινή πτητική εκπαίδευση «Thracian Viper – 2022». Στην εκπαίδευση θα συμμετάσχουν δυνάμεις και δυνάμεις από τις Πολεμικές Αεροπορίες της Ελλάδας, του Καναδά, της Ρουμανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ευρώπη.

Εντός δύο εβδομάδων, την περίοδο 8 Αυγούστου - 19 Αυγούστου 2022, θα πραγματοποιηθούν κοινές πτήσεις στον βουλγαρικό εναέριο χώρο και θα εκτελεστούν εργασίες ειδικά για τους τομείς της αεροπορίας και της αεράμυνας, η πολυπλοκότητα των οποίων θα αυξάνει όσο προχωρά η εκπαίδευση

Ο κύριος στόχος τους σχετίζεται με την προετοιμασία των δυνάμεων για κοινή συμμετοχή σε επιχειρήσεις του συνασπισμού.


Από βουλγαρική πλευρά, συμμετέχουν στρατιώτες από τη βάση Διοίκησης, ελέγχου και επιτήρησης, πληρώματα μαχητικών αεροσκαφών MiG-29 από την αεροπορική βάση Graf Ignatievo, πληρώματα αεροσκαφών Su-25 από την αεροπορική βάση Bezmer και πληρώματα ελικοπτέρων AS-532 Cougar από το Krumovo.

 Η αεροπορική βάση συμμετέχει στην εκπαίδευση και πρέπει να εκπληρώσει καθήκοντα αεροϊατρικής εκκένωσης. Στην εκπαίδευση συμμετέχουν και σχηματισμοί αεράμυνας από την Πολεμική Αεροπορία και τις Χερσαίες Δυνάμεις.

Τα καναδικά F-18 θα επιχειρούν από τη Ρουμανία, ενώ τα ρουμανικά και τα ελληνικά F-16 θα επιχειρούν από αεροπορικές βάσεις στις αντίστοιχες χώρες τους, αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Η κοινή εκπαίδευση «Thracian Viper» διεξάγεται ετησίως από το 2010 και παρέχει ευκαιρίες στις Πολεμικές Αεροπορίες των συμμετεχόντων χωρών να δημιουργήσουν πλούσια εμπειρία σε συνθήκες πραγματικής αλληλεπίδρασης σε ένα διεθνές περιβάλλον.


epirusblog.gr
5 of 5
Συμμετοχή της Πολεμικής Αεροπορίας στην άσκηση «Thracian Viper 2022» πάνω από την Βουλγαρία
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 9033626278676470851
item