Η Μονάδα «εφιάλτης» των Τούρκων: ΕΤΑ, Ζ’ ΜΑΚ και Κύπριοι κομάντος ταπείνωσαν και έτρεψαν τους Τούρκους SOF σε άτακτη φυγή

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε 7 ημέρες με δοκιμασίες σε πολλαπλά αντικείμενα ενώ όλες οι ομάδες διαγωνίστηκαν με δικό τους εξοπλισμό.

Σε μια ηχηρή επικράτηση που απέδειξε σε εχθρούς και φίλους ότι οι Ελληνικές Special Operation Forces συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των κορυφαίων παγκοσμίως με αιχμή του δόρατος τους επίλεκτους του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών αλλά ταυτόχρονα και σε έναν ακόμη εφιάλτη για τους γείτονες εξελίχθηκε ο διαγωνισμός ‘’European Best Sniper Team Competition 2022’’o οποίος πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Hohenfels της Γερμανίας.                                                                      

Η 1η θέση που κατέλαβε το ΕΤΑ, η  για την Ζ’ ΜΑΚ αλλά και η εντυπωσιακή παρουσία των Στελεχών Ειδικών Επιχειρήσεων της Εθνικής Φρουράς από την Κύπρο σημάδεψαν τον διαγωνισμό Ελεύθερων Σκοπευτών

36 ομάδες από 18 χώρες έλαβαν μέρος μεταξύ των οποίων οι δύο Ελληνικές ομάδες που αποτελούνταν από ένα ζεύγος SOF όπως και οι Κύπριοι κομάντος. 

Εκτός από την Ελλάδα συμμετείχαν Βουλγαρία, Γερμανία, Εσθονία, ΗΠΑ, Ιταλία, Κροατία, Κυπριακή Δημοκρατία, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία, Φινλανδία αλλά και η Τουρκική ομάδα.

Από την πρώτη ημέρα ΕΤΑ και Ζ’ ΜΑΚ έδειξαν τις διαθέσεις τους με τους Κύπριους να δηλώνουν επίσης ηχηρό παρόν και να κοντράρουν επί ίσοις όροις τις πανίσχυρες άλλες ομάδες.

Οι Τούρκοι SOF γρήγορα κατάλαβαν ότι ο διαγωνισμός επρόκειτο να μετατραπεί σε εφιάλτη και να ταπεινωθούν όχι μόνο από τις Ελληνικές ομάδες αλλά και από τους Κύπριους κομάντος.

Σκηνικό που επαναλήφθηκε και την επόμενη ημέρα με τις δοκιμασίες να δυσκολεύουν και τους γείτονες να αντιλαμβάνονται ότι σε μια ακόμα διεθνή άσκηση-διαγωνισμό επίκειται μια ακόμη οδυνηρή ήττα γοήτρου αλλά και ουσίας. 

Και τότε αναζητώντας μια αφορμή για να αποχωρήσουν «ανακάλυψαν» ότι κακώς συμμετείχε η Κυπριακή ομάδα

Ώστε να αποφύγουν την σύγκριση των δήθεν άριστων κομάντος τους με τους Έλληνες SOF αλλά και με τα Στελέχη της Εθνικής Φρουράς.

Ο διαγωνισμός συνεχίστηκε με πολύ σκληρή μάχη για την πρώτη θέση αλλά και για τις υπόλοιπες ψηλά στην κατάταξη. 

Και με μια εντυπωσιακή εμφάνιση ειδικά στις νυχτερινές δοκιμασίες πολύ υψηλής δυσκολίας αλλά και στις βολές επί κινητών στόχων το νήμα έκοψε πρώτο το ΕΤΑ για να αποδείξει για μια ακόμη φορά γιατί θεωρείται πλέον κορυφαία παγκοσμίως Μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων αλλά και τη Ζ’ ΜΑΚ να πλασάρεται 4η κυριαρχώντας επί πολύ ισχυρών ομάδων. 

Οι Κύπριοι κομάντος του Λόχου Ειδικών Επιχειρήσεων κατέλαβαν την 8η θέση ενώ κάποια λάθη απειρίας τους στοίχισαν θέση ακόμα και στην πρώτη τετράδα μαζί με τις δύο Ελληνικές Ομάδες. 

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε 7 ημέρες με δοκιμασίες σε πολλαπλά αντικείμενα ενώ όλες οι ομάδες διαγωνίστηκαν με δικό τους εξοπλισμό.

Όπως ανέφερε το ΓΕΕΘΑ σκοπός του διαγωνισμού ήταν η σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των Ομάδων Ελεύθερων Σκοπευτών, καθώς και η επαύξηση της μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων και της διαλειτουργικότητας τους.

Ο Διαγωνισμός διεξάγεται κάθε χρόνο και περιέλαβε αντικείμενα:

- Εκτέλεσης βολών με τυφέκια ελεύθερου σκοπευτή κατά σταθερών και κινητών στόχων, ημέρα και νύχτα, σε γνωστές και άγνωστες αποστάσεις και σε συνδυασμό με σενάρια αυξημένης πολυπλοκότητας και δυσκολίας.

- Εκτέλεσης βολών με πιστόλι από διαφορετικές θέσεις και υπό ρεαλιστικές συνθήκες.

- Αθέατης προσέγγισης του στόχου και εκτέλεσης βολής άνευ εντοπισμού της θέσης των Ελεύθερων Σκοπευτών από τον αντίπαλο.

- Τοπογραφίας, προσανατολισμού και τήρησης κατευθύνσεως με πλήρη εξοπλισμό.

Η διακεκριμένη συμμετοχή της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ στον «European Best Sniper Team Competition 2022» συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε πολυεθνικό πλαίσιο, κατέδειξε το εξαιρετικά υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο της και την ικανότητά της να ανταποκρίνεται σε αντικείμενα αυξημένης πολυπλοκότητας και προέβαλε την μαχητική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας μας στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον καθώς και την ισχυρή αποτρεπτική τους ικανότητα. 

Χαρακτηριστική της απόλυτης ικανοποίησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου τόσο για τη συμμετοχή όσο και για το εντυπωσιακό αποτέλεσμα του ΕΤΑ και της Ζ’ ΜΑΚ ήταν η ανάρτηση που έκανε αναφέροντας ‘’απρόσμενη επιτυχία για πολλούς, αναμενόμενη για όσους ξέρουν! 

Συνεχίστε έτσι Commandos, το μέλλον είναι δικό σας! Μας κάνετε υπερήφανους! Εύγε-Bravo Zoulou”.

Για τη νεοσύστατη ΔΕΠ υπό τον Αντιστράτηγο Γεώργιο Τσιτσικώστα η διάκριση στον διαγωνισμό αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της εντυπωσιακής επιχειρησιακής κατάστασης των Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων και Ειδικών Δυνάμεων και της συνεχούς ανόδου του επιπέδου των Ελλήνων SOF.

epirusblog.gr
5 of 5
Η Μονάδα «εφιάλτης» των Τούρκων: ΕΤΑ, Ζ’ ΜΑΚ και Κύπριοι κομάντος ταπείνωσαν και έτρεψαν τους Τούρκους SOF σε άτακτη φυγή
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8399551911776324069
item