Αυτός είναι ο λόγος σύμφωνα με την επιστήμη που οι γυναίκες θέλουν να… προκαλούν στα social media

Ποιος είναι πραγματικά ο λόγος που οι γυναίκες αρέσκονται στο να ανεβάζουν προκλητικές ή ακόμα και γυμνές φωτογραφίες στα social media;

Αν λοιπόν σας… βασανίζει το ερώτημα γιατί το κάνουν αυτό, γιατί δηλαδή ποστάρουν οι ίδιες προκλητικές selfies, η απάντηση καταφθάνει από την επιστήμη.

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο journal Proceedings of the National Academy of Sciences, ο λόγος δεν σχετίζεται με την ικανοποίηση ή πρόκληση του αντίθετου φύλου. 

Οι προκλητικές φωτογραφίες δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ακόμη μέρος του ανταγωνιστικού πολέμου των social media, ιδίως σε περιοχές που παρουσιάζουν μεγαλύτερες οικονομικές ανισότητες.

“Σωστά ή λανθασμένα, στο σημερινό περιβάλλον όπως αυτό έχει διαμορφωθεί, το να μοιάζεις σέξι μπορεί να σου αποφέρει μεγαλύτερη κοινωνική αποδοχή αλλά και οικονομικές απολαβές” ισχυρίζεται η Dr. Khandis Blake από το τμήμα των Biological, Earth and Environmental Sciences του University of New South Wales στην Αυστραλία.

Η μελέτη εξέτασε πάνω από 68.000 φωτογραφίες “σεξουαλικής αυτοπροσωπογραφίας” (όπως οι ερευνητές τις ονόμασαν) σε Instagram και Twitter από 113 διαφορετικές χώρες.

Παρατηρήθηκε ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών τραβήχτηκε σε μέρη όπως πισίνες, πολυτελή σπίτια, παραλίες ή δωμάτια ξενοδοχείων, κάτι που μεταφράζεται στην επιθυμία των πρωταγωνιστριών να “προχωρήσουν τη ζωή τους σε άλλο επίπεδο και ασφαλώς να ανέλθουν κοινωνικά”.

“Κάθε γυναίκα κάνει το δικό της βήμα σε ένα κοινωνικό παιχνίδι εξέλιξης και αυτό το γνωρίζει καλά. Δεν βρέθηκε κανένας απολύτως συσχετισμός που να συνδέει τις φωτογραφίες με την καταπίεση του φύλου.

Είναι περισσότερο μία προσπάθεια ανεπίσημου ανταγωνισμού μέσω των γυναικών, σε έναν αγώνα δρόμου για την ανέλιξη – όποια κι αν θεωρείται αυτή” συμπληρώνει η Dr. Blake.


epirusblog.gr
5 of 5
Αυτός είναι ο λόγος σύμφωνα με την επιστήμη που οι γυναίκες θέλουν να… προκαλούν στα social media
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4798711454335469336
item