Η εξομολόγηση της Shaya: «Υπήρξαν άνθρωποι που μου είπαν ότι δε θα κάνω καριέρα επειδή είμαι μαύρη»

Συνέντευξη στο περιοδικό «Εγώ» παραχώρησε η Shaya, η οποία μίλησε τις αδικίες που έχει βιώσει κατά της πορεία της καριέρας της αλλά και τον ρατσισμό που έχει βιώσει λόγω του χρώματος του δέρματός  της.

Έχεις μια σπάνια φωνή. Θεωρείς ότι έχεις κάνει την καριέρα που σου αξίζει ή έχεις αδικηθεί;

Νομίζω ότι αδικείται πάρα πολύς κόσμος. Προσωπικά θεωρώ ότι είμαι πάρα πολύ ευλογημένη γιατί προσπάθησα πάρα πολύ, μου κλείστηκαν πολλές πόρτες, όμως είχα το θράσος να τις ξαναχτυπήσω. Έκανα πάρα πολλά πράγματα που δεν τα είχε καταφέρει κανείς πριν το κάνω εγώ.

Είμαι μαύρη και δεν έχω πρόβλημα με αυτό -και κατάφερα να γίνω εξώφυλλο, να κυκλοφορήσω πολύ διαφορετικά είδη που έκαναν επιτυχία. 

Έχω πάρα πολλά πράγματα για τα οποία είμαι περήφανη κι ευγνώμων και παράλληλα σκέφτομαι και το επόμενο βήμα. Να κάνω επιτυχία κι έξω από τα σύνορα της Ελλάδας. Θα ήθελα δισκογραφικά να κάνω αυτό που έκανα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Υπήρξαν άνθρωποι που σου είπαν ότι λόγω του χρώματός σου δεν θα κάνεις καριέρα;

Ναι, υπήρξαν. Δεν νομίζω βέβαια πως το είπαν κακόβουλα. Απλά είχαν την ιδέα ότι ο Έλληνας δεν μπορεί να δεχτεί το διαφορετικό. Εκεί όμως τους είπα εγώ ότι παιδιά πήγα και γυμνάσιο και Λύκειο και δεν είχα πρόβλημα. 

Για δυο τρία παιδιά που μπορεί να έκαναν bullying, αυτό οκ συμβαίνει σε όλον τον κόσμο. Με έπιασε τότε ένα μεγάλο πείσμα κι είπα ότι εγώ θα παλέψω για τις γενιές που θα έρθουν μετά από εμένα.

Αυτό που κάποια στιγμή με στενοχώρησε ήταν που δεν έβρισκα στην Ελλάδα χώρους για να εμφανιστώ. Τότε σκέφτηκα οκ πρέπει να κάνω κάτι άλλο, να φύγω έξω από τα σύνορα μέχρι να ανοίξουν γέφυρες στην Ελλάδα και να τολμήσουν οι επιχειρηματίες να κάνουν κάτι διαφορετικό.

epirusblog.gr
5 of 5
Η εξομολόγηση της Shaya: «Υπήρξαν άνθρωποι που μου είπαν ότι δε θα κάνω καριέρα επειδή είμαι μαύρη»
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 6301225309093614948
item