Παγώνη: Δεν έχει νόημα να πάνε τα παιδιά με μάσκες στα σχολεία -Τι είπε για τα self tests

Την άποψη ότι δεν πρέπει να επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία με μάσκες, εξέφρασε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη. 

Εξηγώντας το σκεπτικό της, η κ. Παγώνη ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ πως το καλοκαίρι όλοι πήγαν διακοπές με γνωστούς και φίλους, έδιναν φιλιά και αγκαλιές με τους παππούδες και έπαιζαν σε παιδότοπους, αλλά πλέον τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν μειωθεί, όπως και οι νοσηλείες. 

Με βάση αυτά δεδομένα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει νόημα να πούμε στα παιδιά να φορέσουν μάσκα στις 12 Σεπτεμβρίου που ανοίγουν τα σχολεία.

Κάλεσε ωστόσο τους γονείς να κάνουν ένα τεστ στα παιδιά τους πριν τα στείλουν στις σχολικές αίθουσες. «Τα παιδιά μπορούν να πάνε χωρίς μάσκες και σε περίπτωση που έχουμε κάποια επιπλοκή, που έχουμε δείκτες ανεβασμένους η επιτροπή εδώ είναι, να εισηγηθεί τι αλλαγές πρέπει να γίνουν. Αλλά όχι να φυλακίσουμε τα παιδιά τώρα και να τα στείλουμε με μάσκες στα σχολεία» δήλωσε.

Σε ό,τι αφορά τα εμβόλια είπε πως όσοι έχουν κάνει τρεις δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού και νόσησαν μετά, «ησυχάζει το κεφάλι τους». Σχετικά με την τέταρτη δόση, κάλεσε όσους είναι πάνω των 60 να πάνε να την κάνουν. 

Για τους έως 59 ετών, ανέφερε ότι οι μελέτες που έχουν γίνει είναι μόλις τρεις και πολύ μικρές. Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ κάλεσε τέλος τους πολίτες να μην περιμένουν το Σεπτέμβριο τα επικαιροποιημένα εμβόλια, για τα οποία οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες και αναμένονται περί τα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινή της συνέντευξη η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανέφερε πως η επιστροφή των μαθητών στα θρανία τη νέα σχολική χρονιά θα γίνει με το ηπιότερο δυνατό υγειονομικό πρωτόκολλο.

«Η τάση είναι για τα ηπιότερα δυνατά μέσα, το ηπιότερο δυνατό πρωτόκολλο, γιατί πλέον έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα» ανέφερε σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Open, απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα υπάρχουν μάσκες και self test. «Είμαστε σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας, με τις ομάδες ειδικών, με τον ΕΟΔΥ» ανέφερε προσθέτοντας ωστόσο πως δεν έχουν παρθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις.

epirusblog.gr
5 of 5
Παγώνη: Δεν έχει νόημα να πάνε τα παιδιά με μάσκες στα σχολεία -Τι είπε για τα self tests
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 6589500661028079853
item