Διάσημοι rock stars που πέθαναν από ναρκωτικά

Δυστυχώς για τους λάτρεις της μουσικής, καθώς και για την οικογένεια και τους φίλους των θυμάτων, πάρα πολλοί τραγουδιστές της ροκ σκηνής έχουν πεθάνει πριν από την ώρα τους, είτε άμεσα είτε έμμεσα λόγω χρήσης και κατάχρησης ναρκωτικών.

Σήμερα παραθέτουμε 10 από αυτά τα περιστατικά, μερικά από τα οποία έχουν συμβεί στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, αντικατοπτρίζοντας με αυτό τον τρόπο την επιδημία θανάτων της σύγχρονης κοινωνίας που προκαλούνται από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Εσύ γνώριζες ότι οι παρακάτω διάσημοι rock stars “έφυγαν” με αυτό τον τρόπο;

Jimi Hendrix

Γεννήθηκε ως Johnny Allen Hendrix και αργότερα έγινε James Marshall Hendrix, ο Jimi ήταν βιρτουόζος κιθάρας στα καλύτερα της ψυχεδελικής εποχής. 

Ο Χέντριξ, που αποκαλείται «αναμφισβήτητα ο μεγαλύτερος οργανοπαίκτης στην ιστορία της ροκ μουσικής» από το Rock and Roll Hall of Fame, κορύφωσε την υπέροχη κιθάρα του με συγκινητικά φωνητικά. 

Ο θάνατός του σε ηλικία 27 ετών προήλθε από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών, που οδήγησε σε ασφυξία. Μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ήταν τα «The Wind Cries Mary», «Hey Joe», «Purple Haze», «All Along the Watchtower» και «Foxy Lady». Ίσως η πιο διάσημη ερμηνεία του ήταν η ορχηστρική του “Star Spangled Banner” στο Woodstock (1969).

Jim Morrison

Ο κορυφαίος τραγουδιστής των The Doors, Morrison, έχει προκαλέσει διαμάχες σχετικά με τις λεπτομέρειες του θανάτου του, καθώς και πληθώρα από αχαλίνωτες φήμες. 

Γνωστός και ως “The Lizard King”, ο James Douglas Morrison ήταν χαρακτηριστικό δείγμα των επαναστατικών και ασεβών ειδώλων του rock ‘n’ roll.

Δυστυχώς, ο μουσικός μάγος μας άφησε σε ηλικία 27 ετών στο Παρίσι της Γαλλίας, λόγω υπερβολικής δόσης ναρκωτικών, αλλά χωρίς αυτοψία για μελέτη, απλώς μόνο με …εικασίες Ο τάφος του στο Παρίσι φέρνει πλήθη θαυμαστών και τουριστών, ενώ έχει παραμορφωθεί και βανδαλιστεί με τα χρόνια. 

Μερικά από τα πιο διάσημα τραγούδια του μουσικού είναι τα “Light My Fιre”, “Love Her Madly”, “Touch Me”, “Riders on the Storm” και “LA Woman”.

Janis Joplin

H λατρεμένη ρόκερ πέθανε επίσης σε ηλικία 27 ετών, αυτή τη φορά από υπερβολική δόση ηρωίνης. Γεννημένη ως Janis Lyn Joplin, αλλά γνωστή ως “Pearl” στους φίλους και την οικογένειά της, η Joplin ήταν παιδί του ψυχεδελικού κινήματος και είναι διάσημη για μερικά από τα επιτυχημένα σινγκλ της όπως τα “Piece of My Heart”, “Me and Bobby McGee, «Cry», «Summertime», «Ball and chain» και το αγαπημένο μας, «Mercedes Benz». 

Το 2004, το περιοδικό Rolling Stone την κατέταξε στο #46 στη λίστα με τους 100 καλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών.

Sid Vicius

Ως μέλος των Sex Pistols, ο Vicious ήταν στην αιχμή του κινήματος του Punk Rock. Γεννημένος ως Simon John Ritchie στη γειτονιά Lewisham του Λονδίνου το 1957, ήταν μόλις 21 ετών όταν πέθανε στη Νέα Υόρκη από υπερβολική δόση ηρωίνης,το 1979. 

Ο Vicious ήταν ύποπτος για τη δολοφονία της κοπέλας του, Nancy Spungen, και ενώ βρισκόταν έξω με εγγύηση μετά τη σύλληψή του για αυτό το έγκλημα, μπήκε σε μεγαλύτερο νομικό πρόβλημα τραμπουκίζοντας τον αδερφό της Patty Smith. 

Οι αρχές τον έστειλαν σε απεξάρτηση, κάτι που προφανώς δεν τον πτόησε από τη χρήση ναρκωτικών και εν τέλει τη θανατηφόρα υπερβολική δόση ναρκωτικών που του χορηγήθηκε από την ίδια τη μητέρα του τραγουδιστή! Ο Sid φέρεται να ήθελε να πεθάνει και αυτοκτόνησε για να αποφύγει τη φυλακή.

Keith Moon

Ο Keith John Moon ήταν Βρετανός μουσικός, γνωστότερος ως ο ντράμερ του βρετανικού συγκροτήματος, The Who. 

Έγινε διάσημος για τον τρόπο που έπαιζε ντραμς, αλλά και για τη γενικότερη εκκεντρικότητά του. Σε ηλικία 32 ετών, πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών.

John Bonham

Ο John Henry Bonham γεννήθηκε στις 31 Μαΐου 1948 στο Redditch του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Ο Bonham (με το παρατσούκλι Bonzo) ήταν επαγγελματίας ντράμερ της ροκ σκηνής και ήταν περισσότερο γνωστός ως ντράμερ στο συγκρότημα Led Zeppelin. Το ταλέντο του γίνεται αντιληπτό κυρίως στα κομμάτια “Moby Dick” και “When the Levee Breaks”.

Ο John υποστηρίζεται ότι ήταν ένας από τους πιο φιλικούς τύπους που μπορούσες να συναντήσεις, ωστόσο, έπινε πολύ και αυτό του δημιουργούσε μια αρνητική αλλαγή στην προσωπικότητα. 

Αυτό έκανε και τον Bonham, αργότερα, στο σπίτι του Jimmy Page, να πεθάνει στον ύπνο του, αφού είχε πάρει ναρκωτικά και είχε πνιγεί με τον εμετό του, αφού ήπιε 40 σφηνάκια βότκας στις 25 Σεπτεμβρίου 1980 στο Clewer του Ηνωμένου Βασιλείου. Ήταν μόλις 32.

Ο John Paul Jones και ο road manager των Led Zeppelin τον είχαν βρει νεκρό στο κρεβάτι των επισκεπτών, κάτι που ήταν καταστροφικό για τον Jones. 

Μετά τον τραγικό θάνατο του Bonham, ο Robert Plant, ο πιο στενός φίλος του Bonzo, μπήκε αργότερα στο δωμάτιο του Jimmy Page και μπροστά στον Jones, δήλωσε «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε χωρίς τον Μπόνζο», με αποτέλεσμα οι Led Zeppelin να χωρίσουν Ωστόσο, χρόνια αργότερα, διοργανώθηκε μια επανένωση των Led Zeppelin, με τον γιο του Jason στα ντραμς. 

Ο John Bonham θεωρείται ο καλύτερος ροκ ντράμερ που έζησε ποτέ για κάποιους, αλλά τον θυμούνται πραγματικά για το πόσο γοητευτικό πνεύμα ήταν και για τις εκπληκτικές του ικανότητες.

Mike Starr

Ο Michael Christopher “Mike” Starr ήταν Αμερικανός μουσικός, περισσότερο γνωστός ως ο αρχικός μπασίστας στο Alice in Chains, με τον οποίο έπαιζε από την ίδρυση του συγκροτήματος το 1987 έως το 1993. Έφυγε από τη ζωή από υπερβολική δόση αγχολυτικών και μεθαδόνης

Kristen Pfaff

Η Kristen Marie Pfaff ήταν Αμερικανίδα μουσικός, γνωστή ως μπασίστρια για το εναλλακτικό ροκ συγκρότημα Hole από το 1993 έως το 1994. Πέθανε από υπερβολική δόση ηρωίνης σε ηλικία 27 ετών.

Layne Staley

Ο Layne Thomas Staley ήταν Αμερικανός μουσικός που έγινε γνωστός ως τραγουδιστής και συνθέτης του ροκ συγκροτήματος, Alice in Chains, το οποίο ίδρυσε μαζί με τον κιθαρίστα Jerry Cantrell στο Σιάτλ το 1987. 

Οι Alice in Chains έγιναν διεθνούς φήμης ως μέρος του κίνηματός grunge στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Το 2002, ο Staley βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Dolores O’ Riordan

Οι αρχές ήταν απρόθυμες να ανακοινώσουν την αιτία θανάτου, όταν η δυναμική τραγουδίστρια βρέθηκε νεκρή στην μπανιέρα της, αλλά τελικά έγινε γνωστό ότι h O’Riordan είχε πνιγεί ενώ είχε περιεκτικότητα σε αλκοόλ στο αίμα 0,33%.

Επιπλέον, βρέθηκαν στο σύστημά της ηρεμιστικά και αντικαταθλιπτικά χάπια που έπαιρνε συνταγογραφούμενα κι ενώ θεωρείται ότι ήταν σε φυσιολογικές για μια αγωγή ποσότητες, ο συνδυασμός με το αλκοόλ μπορούσε να τη ναρκώσει τόσο ώστε να πνιγεί. 

Μόλις 46 ετών, η O’Riordan ήταν διάσημη για τα τραγούδια της “Linger”, “Zombie” και “Dreams” με το συγκρότημά της, The Cranberries. 

Η όμορφη φωνή της με την ιρλανδική προφορά της θα μας στοιχειώνει για πάντα.

epirusblog.gr
5 of 5
Διάσημοι rock stars που πέθαναν από ναρκωτικά
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4123074654631670542
item