Γεωργιάδης σε ΣΥΡΙΖΑ για τις παρακολουθήσεις:«Υποκρίνεστε ότι δεν καταλάβατε τι είπα στους New York Times»

Συνεχίζεται η πολιτική κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, για τις παρακολουθήσεις, με φόντο δημοσίευμα των New York Times.

Σε ανακοίνωση του, ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

Όπως αναφέρει η Κουμουνδούρου, ο κ. Γεωργιάδης υποστηρίζει στους New York Times ότι ο μόνος κερδισμένος από την αποκάλυψη του σκανδάλου είναι ο Πρόεδρος της Ρωσίας, ενώ αφήνει υπόνοιες και για τουρκικό δάκτυλο. Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά και την παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια.

«Ο κ. Γεωργιάδης συνεχίζει πάνω στην επικίνδυνη γραμμή που χάραξε ο Πρωθυπουργός: εμφανίζει την υπεράσπιση της Δημοκρατίας στη χώρα μας ως μάχη που εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα», αναφέρει χαρακτηριστικά π ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση ήρθε άμεσα από τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος τόνισε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ότι « Ο Σύριζα υποκρίνεται ότι δεν καταλαβαίνει τί είπα στους @nytimes ''δυνάμεις εκτός της Χώρας μας, όπως η Ρωσία του Πούτιν ή η Τουρκία του Ερντογάν θα έτριβαν τα χέρια τους από χαρά αν η Ελλάδα είχε πολιτική αστάθεια''. Αμφιβάλλει κανείς για αυτό στα σοβαρά;».

Ο Σύριζα υποκρίνεται ότι δεν καταλαβαίνει τί είπα στους @nytimes «δυνάμεις εκτός της Χώρας μας, όπως η Ρωσία του Πούτιν ή η Τουρκία του Ερντογάν θα έτριβαν τα χέρια τους από χαρά αν η Ελλάδα είχε πολιτική αστάθεια». Αμφιβάλλει κανείς για αυτό στα σοβαρά;

Share

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το δημοσίευμα των New York Times

«Σήμερα είναι η σειρά των "New York Times" που αναφέρονται στις "σκοτεινές σελίδες της ελληνικής ιστορίας" και θυμίζουν την εμπλοκή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σε ανάλογο σκάνδαλο υποκλοπών».

«Η Ελλάδα του επιτελικού κράτους μετατρέπεται σε παγκόσμιο παράδειγμα καταστρατήγησης των δημοκρατικών ελευθεριών και αυταρχικής διακυβέρνησης με αδιαφανείς πρακτικές», σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η απάντηση της κυβέρνησης παραμένει η επίκληση του "εξωτερικού εχθρού" όπως διαφάνηκε και χτες με τις απαράδεκτες δηλώσεις Αθανασίου. Ο κ. Μητσοτάκης γελοιοποιήθηκε με τις διαρροές περί ουκρανικών και αρμενικών υπηρεσιών και τη δήθεν εμπλοκή Ανδρουλάκη σε σκοτεινούς φιλοκινεζικούς κύκλους.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Γεωργιάδης συνεχίζει πάνω στην επικίνδυνη γραμμή που χάραξε ο πρωθυπουργός

Σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζει σε διεθνές μέσο, ότι ο μόνος κερδισμένος από την αποκάλυψη του σκανδάλου είναι ο Πρόεδρος της Ρωσίας, ενώ αφήνει υπόνοιες και για τουρκικό δάκτυλο. 

Ο κ. Γεωργιάδης συνεχίζει πάνω στην επικίνδυνη γραμμή που χάραξε ο πρωθυπουργός: εμφανίζει την υπεράσπιση της Δημοκρατίας στη χώρα μας ως μάχη που εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα»

«Αναμένουμε κατ' ελάχιστον την παρέμβαση του αρμόδιου για την εξωτερική πολιτική υπουργού, προκειμένου να ξεκαθαρίσει αν εμπλέκονται σε αυτήν την υπόθεση τρίτες χώρες. Αν εμπλέκονται, να τις κατονομάσει. 

Εάν δεν εμπλέκονται, να σταματήσει ο διεθνής διασυρμός της χώρας και οι ολέθριες επιπτώσεις στις διακρατικές της σχέσεις από ανεύθυνες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ή επίσημων διαρροών που πραγματοποιεί η κυβέρνηση μέσα στην απελπισία της», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και καταλήγει:

«Καμία ανοχή στην προσπάθεια συγκάλυψης. Καμία ανοχή στην προσπάθεια κατασκευής του "εσωτερικού εχθρού" που εξυπηρετεί "σκοτεινές δυνάμεις". Το σκάνδαλο των υποκλοπών συνιστά ευθεία επίθεση στην ελληνική Δημοκρατία και η διαλεύκανσή του είναι ύψιστο πατριωτικό καθήκον».

ΠΑΣΟΚ: «Η ΝΔ κλείνει το μάτι στα ακροδεξιά και νεοσυντηρητικά ακροατήρια»

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος σε δήλωσή του έκανε λόγο για αστήρικτους ισχυρισμούς του κ. Γεωργιάδη σημειώνοντας ότι η ΝΔ «κλείνει το μάτι στα ακροδεξιά και νεοσυντηρητικά ακροατήρια».

Η δήλωση του Δημ. Μάντζου:

Για να καλύψει τις δικές της βαρύτατες ευθύνες, η Κυβέρνηση της ΝΔ, σκόπιμα και μεθοδικά, συντηρεί, ημέρες τώρα, ένα θρίλερ κατασκόπων με «αόρατους εχθρούς».

Πρώτα ήταν η αναφορά σε Ουκρανία και Αρμενία, που διαψεύστηκε από τις πρεσβείες τους, διασύροντας τη χώρα μας διεθνώς, καθώς και οι αόριστες υπόνοιες για την Κίνα.

Τώρα, στον κατάλογο των αστήρικτων ισχυρισμών, προστίθενται η Ρωσία και η Τουρκία. Σε μια κορυφαία διεθνή εφημερίδα από έναν κορυφαίο Υπουργό της Κυβέρνησης.

Είναι πλέον σαφές ότι η ΝΔ «κλείνει το μάτι» στα ακροδεξιά και νεοσυντηρητικά ακροατήρια. Αυτή της, όμως, η επιλογή αυτοσυντήρησης δεν προσβάλλει απλώς τη νοημοσύνη των πολιτών, αλλά θίγει τις διεθνείς σχέσεις της χώρας».


epirusblog.gr
5 of 5
Γεωργιάδης σε ΣΥΡΙΖΑ για τις παρακολουθήσεις:«Υποκρίνεστε ότι δεν καταλάβατε τι είπα στους New York Times»
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6851115930400975721
item