Γιάννενα: Όλα καλά με τα LED, σύμφωνα με την δημοτική αρχή…

“Η διαχείριση των απορριμμάτων και η αντικατάσταση του οδοφωτισμού είναι δύο ζητήματα που δεν μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά.

Όση προσπάθεια κι αν κάνουν οι όψιμοι περιφερειομάχοι και τα εξαπτέρυγά τους δεν μπορούν να πείσουν ούτε τους εαυτούς τους.

Η Δημοτική Αρχή τοποθετήθηκε με σαφήνεια στη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ όπως έχει πράξει και στο παρελθόν.

Αν η θέση της δεν ικανοποίησε όσους σήμερα θέλουν πίσω τις αρμοδιότητες που με την υπογραφή τους εκχώρησαν στην Περιφέρεια, είναι δικό τους πρόβλημα.

Η Δημοτική Αρχή δεν θα δεχθεί την επιβάρυνση των πολιτών ούτε κατά ένα ευρώ. Δεν θα δεχθεί να πληρώσουν οι Γιαννιώτες τις αδυναμίες ή τις σκοπιμότητες άλλων δήμων της Ηπείρου που εξακολουθούν να μην φέρνουν τα απορρίμματά τους στο εργοστάσιο διαχείρισης. 

Αν κάποιοι αποφάσισαν να χαρατσώσουν τους πολίτες για τους δικούς τους λόγους αναλαμβάνουν και την ευθύνη τους.

Σε ότι αφορά το έργο αντικατάστασης του οδοφωτισμού ορισμένοι κρίνουν εξ ιδίων.

Ο Δήμος Ιωαννιτών δεν χρεώθηκε ούτε ένα ευρώ για να εκπονηθούν οι μελέτες και να ωριμάσει το έργο, καθώς το κόστος καλύφθηκε από τον μηχανισμό ELENA.

Ο Δήμος δεν χρεώθηκε ούτε ένα ευρώ για την προετοιμασία των τευχών δημοπράτησης.

Ο Δήμος δεν θα χρεωθεί ούτε ένα ευρώ για την κατασκευή και λειτουργία του έργου, που θα αφορά σε όλη την έκταση του Δήμου και σε όλες τις Δημοτικές ενότητες!

Με την ολοκλήρωση του έργου αντικατάστασης του οδοφωτισμού θα δοθεί η δυνατότητα για άμεση μείωση των ανταποδοτικών τελών.

Όσοι μιλούν για ποσοστά και εκπτώσεις οφείλουν να γνωρίζουν ότι ο προυπολογισμός σε ένα έργο ΣΕΑ (Σύστημα Ενεργειακής Αναβάθμισης) δεν καθορίζεται με ποσότητες εργασιών και τιμές μονάδας ενός κλασικού δημόσιου έργου αλλά προκύπτει από την Ελάχιστη Εκτιμώμενη Εξοικονόμηση Ηλεκτρικής Ενέργειας που για το διαγωνισμό του Δήμου Ιωαννιτών προσδιορίστηκε στο 62,42% επί της τρέχουσας ενεργειακής κατανάλωσης του οδοφωτισμού.

Το ποσοστό αυτό κρίνεται ικανοποιητικό και μάλιστα είναι αυξημένο σε σχέση με άλλες περιοχές όπου προσδιορίζεται από 57% μέχρι 60%.

Σε όλη την περίοδο λειτουργίας του έργου -12 έτη- ο Δήμος θα έχει ταμειακή εξοικονόμηση, που υπολογίζεται ότι μπορεί να φτάνει στο ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως με βάση τις σημερινές τιμές.

Αυτά τα χρήματα θα επιστρέφουν στους δημότες με μείωση των ανταποδοτικών τελών.

Είναι σαφές ότι με την ολοκλήρωση του έργου μόνο οφέλη θα προκύψουν, ιδιαίτερα στις μέρες μας όπου η ενεργειακή κρίση εντείνεται και ταυτόχρονα αναζητούνται λύσεις φιλικές προς το περιβάλλον.

Όση λάσπη λοιπόν και αν πετούν δεν πιάνει.

Η Δημοτική Αρχή κατανοεί ότι το γαρ πολύ της θλίψεως…

Η Δημοτική Αρχή κατανοεί τη θλίψη ορισμένων γιατί προχωρά το έργο αντικατάστασης του οδοφωτισμού.

Κατανοεί την θλίψη τους γιατί η πόλη απέκτησε το κτίριο του παλιού πανεπιστημίου, όπου θα κατασκευαστεί ένα σύγχρονο διοικητικό κέντρο.

Κατανοεί την θλίψη τους γιατί εγκρίθηκε η ανάπλαση του Πάρκου Πυρσινέλλα.

Κατανοεί την θλίψη τους γιατί το κέντρο της πόλης αλλάζει.

Κατανοεί την θλίψη τους γιατί εξελίσσονται έργα σε κάθε γωνιά του Δήμου.

Κατανοεί την θλίψη τους γιατί η σημερινή Δημοτική Αρχή βάζει το συμφέρον των πολιτών πάνω από όλα.

Ας συνεχίσουν λοιπόν να σκιαμαχούν!”

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Όλα καλά με τα LED, σύμφωνα με την δημοτική αρχή…
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4731685010213597082
item