Γερμανία: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στο δάσος Γκρούνεβαλντ -Συνεχείς εκρήξεις, έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Πηγή: iefimerida.gr - Γερμανία: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στο δάσος Γκρούνεβαλντ -Συνεχείς εκρήξεις, έχει διακοπεί η κυκλοφορία - iefimerida.gr

Εκτός ελέγχου εξακολουθεί να μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στο δάσος Γκρούνεβαλντ δυτικά του Βερολίνου.

Η φωτιά προκλήθηκε από έκρηξη σε χώρο αποθήκευσης και καταστροφής εκρηκτικών της κρατιδιακής αστυνομίας. 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν υπήρξαν τραυματισμοί και δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, αλλά οι συνεχείς εκρήξεις καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των πυροσβεστών, ενώ η κατάσταση επιβαρύνεται και από τις υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών.

Κοντά στους 40 η θερμοκρασία σήμερα στο Βερολίνο

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στο Βερολίνο στις 03:30 πμ, στον χώρο όπου η αστυνομία συγκεντρώνει, ελέγχει και καταστρέφει παράνομα εκρηκτικά.

Την ώρα της έκρηξης δεν αποκλείεται να υπήρχαν στον χώρο ακόμη και 50 τόνοι εκρηκτικών, ανέφερε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής και εξήγησε ότι οι ελεγχόμενες ανατινάξεις σταματούν τον Ιούνιο, λόγω του υψηλού κινδύνου δασικών πυρκαγιών το καλοκαίρι.

Η κατάσταση παρακολουθείται από ελικόπτερο της αστυνομίας και drone, στο σημείο επιχειρούν και οι ένοπλες δυνάμεις με βαρέα οχήματα, ενώ δυνάμεις της πυροσβεστικής καταβρέχουν το δάσος σε ακτίνα 1000 μέτρων από τη φωτιά. 

Σήμερα στην περιοχή αναμένονται θερμοκρασίες κοντά στους 40 βαθμούς Κελσίου, αλλά οι άνεμοι πνέουν με χαμηλή ένταση.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν υπήρξαν τραυματισμοί και δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές

Οι αρχές στο Βερολίνο έχουν ειδοποιήσει τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να διατηρούν πόρτες και παράθυρα κλειστά και τα συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού εκτός λειτουργίας. Επιπλέον, η κυκλοφορία στους παρακείμενους αυτοκινητοδρόμους και σιδηροδρόμους έχει διακοπεί.

«Το δάσος είναι στεγνό. Δεν έχει ανακάμψει από τις τελευταίες περιόδους ξηρασίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τμήματος Περιβάλλοντος και Κλίματος της κρατιδιακής κυβέρνησης Γιαν Τόμσεν, ο οποίος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν το δάσος ήταν το κατάλληλο σημείο για μια αποθήκη εκρηκτικών, τόνισε ότι τα ζητήματα ασφάλειας θα τεθούν αφού διαλευκανθεί η αιτία της πυρκαγιάς.

We're on site of a fire that caused several explosions in an ammunition depot in #Grunewald forest, in the west of Berlin. First responders drew a 1000m security line around the fire, due to the risk of flying debris & further explosions. More on @dwnews at the top of the hour.
Image
Image
Image
50
Reply
Share
epirusblog.gr
5 of 5
Γερμανία: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στο δάσος Γκρούνεβαλντ -Συνεχείς εκρήξεις, έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Πηγή: iefimerida.gr - Γερμανία: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στο δάσος Γκρούνεβαλντ -Συνεχείς εκρήξεις, έχει διακοπεί η κυκλοφορία - iefimerida.gr


epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 7178077942960419108

Τα καλύτερα

item