Δημοσκόπηση GPO: Αλλάζει χρώμα ο εκλογικός χάρτης στην Κρήτη -Πρώτη η ΝΔ σε Χανιά, Ρέθυμνο, Λασίθι

Ανατροπή του πολιτικού σκηνικού στην Κρήτη, έδειξε η δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύτηκε και αναλύθηκε στην εφημερίδα «Τα Νέα», στο φύλλο της Παρασκευής, 30 Ιουλίου 2022.

Ας σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δημοσκόπηση της GPO ολοκληρώθηκε πριν από δύο μήνες και δημοσιεύτηκε ήδη στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Υπενθυμίζεται ότι στην Κρήτη και στις 4 εκλογικές περιφέρειες ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το πρώτο σε ψήφους κόμμα στις εκλογές του 2019. 

Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ της Μυρτώς Λιαλιούτη, με βάση τα στοιχεία της δημοσκόπησης, η ΝΔ φαίνεται να κερδίζει τρεις από τις τέσσερις περιφέρειες, τα Χανιά, το Λασίθι και το Ρέθυμνο. 

Παράλληλα , σύμφωνα πάντα με την δημοσκόπηση, είναι ευδιάκριτη μια αυξημένη εκλογική επιρροή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, λόγω της ηγεσίας του (Κρητικού) Νίκου Ανδρουλάκη.

Ανατροπή: Η ΝΔ πρώτη σε Χανιά, Ρέθυμνο, Λασίθι

Χαρακτηριστική της μετατόπισης είναι η περίπτωση των Χανίων, όπου το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πρωτεύσει με 37,35%. Τώρα, όμως, η ΝΔ έρχεται πρώτη στην πρόθεση ψήφου με 28,6% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να λαμβάνει 22,6%. Το δε ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ εμφανίζεται στο 11,5%.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αντίστοιχη αλλαγή περιγράφεται και για το Ρέθυμνο, όπου το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτος με 36,99%, αλλά τώρα εμφανίζεται να υπολείπεται της ΝΔ και νιώθει τη δημοσκοπική «ανάσα» του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: η ΝΔ λαμβάνει ένα 29,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ ένα 23,5% και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ένα 18,3% (19,6%).

Η ΝΔ φαίνεται να κερδίζει και στο Λασίθι, πάντα σύμφωνα με την GPO και τις απαντήσεις των ερωτηθέντων σχετικά με την πρόθεση ψήφου: το κυβερνών κόμμα παίρνει 28,1%, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετρήθηκε στο 21,2% , ενώ το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ακολουθεί με 20,7%.

Η μόνη εκλογική περιφέρεια όπου ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση να κρατά δυνάμεις είναι το Ηράκλειο. Στην έρευνα της GPO το ΠΑΣΟΚ κοντράρει τους δύο πρώτους, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει ένα 24% , η ΝΔ φτάνει στο 23,7% και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 21,1%.

Δυσφορία και αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Νάσος Ηλιόπουλος: Λίγη ντροπή, σας βλέπουμε…

«Τα Νέα σήμερα κατάφεραν να σπάσουν όλα τα κοντέρ γραφικότητας στην προπαγάνδα. Παρουσιάζουν σήμερα, 29 Ιουλίου, έρευνα της GPO που ολοκληρώθηκε πριν από δύο μήνες – από τις 25 Μαΐου ως τη 1η Ιουνίου - και έχει ήδη δημοσιευθεί στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» από τις 4 Ιουνίου. 

Προτείνουμε να την επαναφέρουν και μετά τη ΔΕΘ του κ. Μητσοτάκη» σχολιάζει ο Νάσος Ηλιόπουλος και τονίζει: «Λίγη ντροπή, σας βλέπουμε…».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ τονίζει ότι «εάν δεν ήταν τόσο γελοία όλη αυτή η απέλπιδα προσπάθεια να πείσουν πως ο κ. Μητσοτάκης δεν καταρρέει, θα μπορούσε κανείς να μπει σε συζήτηση για την αξιοπιστία της δημοσκόπησης. Αλλά δεν αξίζει, καρφώνονται από μόνοι τους».

Αλλά και ο Παύλος Πολάκης έγραψε:

«Για αυτή τη «δημοσκόπηση» των παιδιών του Θεοδωρικακου και των ΝΕΩΝ του Μαρινακη…

ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΟΝΟ:

«Απου χει η γριά στο πεθυμιο της τα θωρεί και στο όνειρο της»

Ο,τι και να «μετρήσετε» η ΚΡΗΤΗ θα δώσει ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ εκλογικη απάντηση και στο Μητσοτακη και στο ΚΙΝΑΛ -ΠΑΣΟΚ γιατί καταλαβαίνει πως για να διώξει τη συμμορία του Μητσοτακεικου η ΛΥΣΗ είναι ΜΙΑ: ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ…..αυτοδύναμος!»


epirusblog.gr
5 of 5
Δημοσκόπηση GPO: Αλλάζει χρώμα ο εκλογικός χάρτης στην Κρήτη -Πρώτη η ΝΔ σε Χανιά, Ρέθυμνο, Λασίθι
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8996709948536454294
item