Πολλά πράγματα που πιθανώς δεν είναι γνωστά για το F-35 Fighter Jet

Έχει σχεδιαστεί για να βρίσκει και να καταστρέφει τα πιο προηγμένα συστήματα απειλής στο έδαφος και στον αέρα ...

Έχει σχεδιαστεί για να βρίσκει και να καταστρέφει τα πιο προηγμένα συστήματα απειλής στο έδαφος και στον αέρα car.gr/classifieds/cars/view/319369768-jeep-cherokee ------

Το F-35 Lightning II θεωρείται ευρέως ως το πιο σύγχρονο μαχητικό αεροσκάφος στον κόσμο.

Στις αρχές Απριλίου, αναφέρθηκε ότι το Lockheed Martin F-35 Lightning II είχε φτάσει τις 500.000 ώρες πτήσης σε παγκόσμιο επίπεδο, επιβεβαιώνοντας την πρόοδο και τη συνεχιζόμενη ωριμότητα του προγράμματος.

Το F-35 είναι ένα μονοκινητήριο, μονοθέσιο αεροσκάφος σχεδιασμένο για πολλαπλούς σκοπούς. Αποστολές που πραγματοποιήθηκαν με εξειδικευμένα τζετ μπορούν να εκτελεστούν από ένα μαχητικό. 

Μπορεί να ολοκληρώσει «αποστολές πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης και ηλεκτρονικής επίθεσης» και να φέρει νέες δυνατότητες στις συμμαχικές δυνάμεις. Οι ενσωματωμένοι αισθητήρες κάνουν το πίδακα ένα εξαιρετικά ευέλικτο μηχάνημα.

Το τζετ διαθέτει προηγμένες δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου.

Επιπλέον, το F-35 είναι εξοπλισμένο με ένα προηγμένο σύστημα εμπλοκής που ξεγελάει ή καταστέλλει εχθρικά ραντάρ, τόσο στον αέρα όσο και στο έδαφος. 

Τα εχθρικά ραντάρ μπορεί να εντοπίσουν κάτι σε απόσταση, αλλά δεν μπορούν να το παρακολουθήσουν ή να το στοχεύσουν. Επίσης, ο ισχυρός κινητήρας turbofan του F-35, καλύπτει και διαχέει τη θερμότητα πριν οι πύραυλοι που αναζητούν θερμότητα μπορούν να εισέλθουν.

Είναι κάτι παραπάνω από μαχητής

Το F-35 δεν είναι απλώς το πιο επιζήσιμο μαχητικό αεροσκάφος που κατασκευάστηκε ποτέ, είναι επίσης το πιο ευέλικτο. Οι ενσωματωμένοι αισθητήρες του F-35 μπορούν να συλλέγουν και να μοιράζονται πληροφορίες από διάφορες πηγές σε όλο το φάσμα. 

Το σύστημα εμπλοκής και τα πυρομαχικά αέρος-αέρος, το καθιστούν ανώτερη συνοδεία για λιγότερο επιβιώσιμα αεροσκάφη.

Το κόστος κάθε αεροπλάνου μειώνεται σταθερά

Όπως σχεδίαζε η κυβέρνηση, το κόστος κατασκευής κάθε F-35 μειώνεται σταθερά με κάθε νέα παρτίδα παραγωγής. Στην πραγματικότητα, έχει πέσει με ταχύτερο ρυθμό από ότι περίμεναν οι εκτιμητές του Πενταγώνου. 

Στα 78 εκατομμύρια δολάρια, η τιμή για την παραλλαγή της Πολεμικής Αεροπορίας στην τελευταία παρτίδα είναι παρόμοια με αυτή του F-16, που θα αντικαταστήσει το νέο αεροπλάνο, παρόλο που είναι πολύ πιο ικανό.

Το κόστος διατήρησης των F-35 σε λειτουργία και ετοιμότητα για μάχη μειώνεται επίσης. Το κόστος ανά ώρα πτήσης για κάθε αεροπλάνο, έχει μειωθεί κατά 40% από το 2015 και αναμένεται περαιτέρω εξοικονόμηση πόρων, καθώς οι διαδικασίες συντήρησης βελτιώνονται. 

Ο κύριος εργολάβος Lockheed Martin, έχει προτείνει ένα πακέτο εφοδιαστικής που βασίζεται στην απόδοση, στο οποίο θα αναλάμβανε μεγάλο μέρος του οικονομικού κινδύνου για να διασφαλίσει ότι τα μαχητικά είναι κατάλληλα για μάχη.

Πολλοί σύμμαχοι των ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί στο πρόγραμμα

Η πλειονότητα των σημαντικότερων συμμάχων της Αμερικής, έχει επιλέξει να αντικαταστήσει τα μαχητικά τους Ψυχρού Πολέμου με το F-35. Αυτές περιλαμβάνουν την Αυστραλία, το Βέλγιο, τη Δανία, το Ισραήλ, την Ιταλία, την Ελλάδα την Ιαπωνία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, τη Νότια Κορέα και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι σύμμαχοι ευνοούν το F-35 για την τιμή και τις επιδόσεις του, αλλά και επειδή ο πόλεμος των συμμαχιών εκτυλίσσεται πιο ομαλά όταν οι συμμετέχοντες, μοιράζονται τις ίδιες δυνατότητες.

Κεφάλαια:

0:00 - Εισαγωγή

0:10 - Πολλά πράγματα που πιθανώς δεν είναι γνωστά για το F-35 Fighter Jet

1:32- Είναι κάτι παραπάνω από μαχητής

1:56 - Το κόστος κάθε αεροπλάνου μειώνεται σταθερά

2:52 - Πολλοί σύμμαχοι των ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί στο πρόγραμμα


Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:

https://www.pentapostagma.gr/

https://www.facebook.com/pentapostagmagr

https://twitter.com/pentapostagma

epirusblog.gr
5 of 5
Πολλά πράγματα που πιθανώς δεν είναι γνωστά για το F-35 Fighter Jet
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2196085098495313780
item