Κλαίνε και… οδύρονται πάλι οι Τούρκοι: Οι Έλληνες κλείδωσαν ξανά τα F-16 μας(!!!) – Τι έχει συμβεί

Οι πηγές υποστηρίζουν ότι τα τουρκικά F-16 εκτελούσαν την εκπαιδευτική αποστολή Nexus Ace στο Αιγαίο Πέλαγος.

Οι τουρκικές πηγές ισχυρίζονται ότι τα τουρκικά αεροσκάφη έδωσαν δήθεν την απαραίτητη απάντηση στα ελληνικά αεροσκάφη κατά τον ίδιο τρόπο, δηλαδή κλειδώνοντας αντίστοιχα τα ελληνικά F-16, κάτι που βεβαίως δεν συνέβη.

Σύμφωνα με τις τουρκικές πηγές «η Ελλάδα συνεχίζει (δήθεν) να στοχεύει επίμονα τις αποστολές του ΝΑΤΟ για να αυξήσει τις εντάσεις» και υποστηρίζουν ότι «με το τελευταίο περιστατικό παρενόχλησης, η Ελλάδα σκόπιμα και προγραμματισμένα στράφηκε σε αυτές τις συμπεριφορές».

Τόνισαν ότι οι αρχές του ΝΑΤΟ ενημερώθηκαν για το περιστατικό αυτό, όπως και για την προηγούμενη παρενόχληση. 

Οι πηγές του τουρκικού υπουργείου υποστήριξαν ότι «το περιστατικό αυτό αποτελεί απόδειξη ότι οι δηλώσεις του ελληνικού υπουργείου Άμυνας για το προηγούμενο περιστατικό δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια».

Οι πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ισχυρίστηκαν ότι αυτή η συμπεριφορά της Ελλάδας είναι (δήθεν) απολύτως ασυμβίβαστη με το πνεύμα της νατοϊκής συμμαχίας και θέτει σε σημαντικό κίνδυνο την ασφάλεια των πτήσεων.

Τι έχει συμβεί

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Hellas Journal οι Τούρκοι χθες Τετάρτη είχαν μια εθνική άσκηση που την κάνουν συχνά πυκνά. 

Χωρίζονται σε «blue» και «red», δηλαδή καλούς και κακους, όπου επιδίδονται σε αερομαχίες κι άλλα σενάρια.  Για την αξιολόγηση τους ζητούν συνήθως (αν μπορεί) Νατοϊκό ιπτάμενο ραντάρ (AWACS) .

Η άσκηση τους αυτή ήταν στο βάθος της Τουρκίας. Αλλά τι έκαναν; Φρόντισαν αρχικά να εισβαλουν 6 αεροπλάνα κοντα στη Λέσβο.  

Εκεί έγιναν τρεις αερομαχίες και σαφέστατα τα Ελληνικά F-16 & Mirage 2000-5 τους «κλείδωσαν» στο ραντάρ.

Πριν λίγα λεπτά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τόνισε πως τα Ελληνικά φτερά ούτε κάνουν παραβιάσεις ούτε κάτι παράνομο αντιθέτως προασπίζουν το FIR Αθηνών και τον Εθνικό Εναέριο Χώρο.

epirusblog.gr
5 of 5
Κλαίνε και… οδύρονται πάλι οι Τούρκοι: Οι Έλληνες κλείδωσαν ξανά τα F-16 μας(!!!) – Τι έχει συμβεί
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2564028441643270338
item