Τζόνσον για τον Μακρόν: «Πολύ καλός φίλος της Βρετανίας»

Στις άριστες σχέσεις του με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, και  κατ'επέκταση στις άριστες σχέσεις της Γαλλίας με τη Βρετανία, αναφέρθηκε  ο Μπόρις Τζόνσον απαντώντας έμμεσα, αλλά και με χιούμορ, σε όσα δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών για τον Γάλλο ηγέτη.

Είχα πολύ καλές σχέσεις με τον Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε την Παρασκευή ο απερχόμενος Βρετανός πρωθυπουργός, πριν συνεχίσει να μιλά σε μια μείξη γαλλικών και αγγλικών: «Ο Μακρόν είναι καταρχήν ένας πολύ καλός φίλος [très bon buddy] της χώρας μας».

VIDEO: Outgoing PM Boris Johnson calls France's Emmanuel Macron a "très bon buddy" of the UK

His comments follow UK Foreign Secretary and Conservative Party leadership candidate Liz Truss saying that 'the jury's out' on whether Macron is a 'friend or foe' of Britain. pic.twitter.com/eYCnZCl1DE

— AFP News Agency (@AFP) August 26, 2022Ωστόσο απέφυγε να σχολιάσει ευθέως αυτό που είπε χθες η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας ότι για τον Μακρόν «δεν έχει βγει απόφαση» για το αν είναι εχθρός ή φίλος της Βρετανίας. Έμμεσα πάντως πήρε θέση.

«Νομίζω ότι οι σχέσεις Βρετανίας και Γαλλίας έχουν τεράστια σημασία. Είναι πολύ καλές για μεγάλο διάστημα και βασικά από την εποχή του Ναπολέοντα», δηλαδή εδώ και πάνω από δύο αιώνες. «Αυτό πρέπει να το γιορτάσουμε».

«Σχετικά με τον Εμάνουελ», συνέχισε ο Τζόνσον, «είχα πολύ καλές σχέσεις μαζί του και μπορώ να σας πω, είναι μεγάλος οπαδός της χώρας μας».


epirusblog.gr
5 of 5
Τζόνσον για τον Μακρόν: «Πολύ καλός φίλος της Βρετανίας»
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 8093066084129894001
item