Απαλλαγείτε από το άγχος με μερικά απλά βήματα

Tο άγχος μας μπλοκάρει, μας δημιουργεί εκείνο το συναίσθημα της αβεβαιότητας και είναι ικανό να οδηγήσει σε κρίσεις πανικού, καθώς και σε νευρώσεις όταν φτάνει πλέον στο σημείο να μην είναι προσωπικά ελέγξιμο. 

Πώς να το διαχειριστείτε:

Παίξε ένα μουσικό όργανο

 Υπάρχουν πολλά online videos που σου διδάσκουν πώς να παίζεις ενώ υπάρχουν και διάφορα apps να κατεβάσεις στο κινητό σου. Η εκμάθηση κάποιου οργάνου μειώνει δραστικά το στρες, βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος του εγκεφάλου και τέλος, βελτιώνει τη μνήμη σου. Αξίζει να το δοκιμάσεις.

Άκουσε μουσική

Η μουσική λειτουργεί σαν φάρμακο μετά από μία κουραστική ημέρα. Φτιάξε μία playlist, βάλε τα ακουστικά σου και χαλάρωσε στους ρυθμούς των αγαπημένων σου κομματιών, τραγουδώντας τα!

Κάνε γυμναστική

Η γυμναστική θα σε βοηθήσει να αποφορτιστείς άμεσα από το άγχος της ημέρας. Μπορεί να έχεις συνδυάσει το να ξεχαστείς με κοκτέιλ και νυχτερινές εξόδους αλλά σε αυτή τη φάση -και γενικότερα όμως- ένας περίπατος ή ένα σύντομο workout μπορεί να έχει πιο δραστικά αποτελέσματα από ένα mojito.

Βγες για ένα περίπατο στη φύση

Το περπάτημα και το πράσινο της φύσης σε συνδυασμό με λίγη μουσική στα ακουστικά σου, μπορούν να σου φτιάξουν αμέσως τη μέρα. Μην το σκέφτεσαι πολύ. Φορά τα αθλητικά σου και βγες στο πάρκο της γειτονιάς σου.

Μείωσε την καφεΐνη

Ο καφές σου δημιουργεί μεγαλύτερα επίπεδα άγχους από όσο νομίζεις, αν καταναλώνεις μεγάλες ποσότητες. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τον περιορίσεις σε λιγότερη ποσότητα ή και να τον αντικαταστήσεις με άλλα ροφήματα, όπως ο φυσικός χυμός ή το τσάι.

Μάσησε τσίχλα

Όταν μασάς τσίχλες το μυαλό σου συγκεντρώνεται και είναι σαν να αφυπνίζεσαι άμεσα. Δοκίμασε το πριν από μία online παρουσίαση για παράδειγμα. Θα παρατηρήσεις πως θα αποκτήσεις διαφορετικό attitude, πολύ πιο χαλαρό.

Άναψε κεράκια

Κάνε ένα ζεστό μπάνιο και μετά βάλε τα αρωματικά κεριά σου στο σαλόνι. Το άρωμα επίσης παίζει ρόλο. Φρόντισε λοιπόν να διαλέξεις κάποιο άρωμα που αγαπάς στα κεριά σου.

Γράψε λίγο περισσότερο

Η γραπτή έκφραση των συναισθημάτων σου σε θεραπεύει μερικές φορές περισσότερο από όσο νομίζεις. Πάρε ένα παλιό σου τετράδιο και αφιέρωσε το σε αυτό ακριβώς. Στο να αφήνεις λίγες σκέψεις σου καθημερινά εκεί πριν τις μοιραστείς με τους οικείους σου. Θα δεις πως θα είναι σαν να αφήνεις ένα φορτίο σου εκεί στο τέλος της ημέρας σου.

Φτιάξε μία λίστα ευγνωμοσύνης

Κάθε μέρα βρες 3 πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις ευγνωμοσύνη για όσα έχεις ή δεν έχεις. Για όσους είναι ή δεν είναι στη ζωή σου. Για ότι είσαι ή δεν είσαι. Ή για ότι άλλο θες εσύ. Όταν βλέπεις στο χαρτί αυτά για τα οποία χαίρεσαι είναι σαν να ζωντανεύουν και έτσι, τα εκτιμάς περισσότερο.

Πέρνα ποιοτικό χρόνο με τους αγαπημένους σου

Μπορεί αυτή τη στιγμή, να μην μπορείς να συναντήσεις από κοντά τα άτομα που σου λείπουν περισσότερο από όλους. Αλλά μην μένεις σε αυτό. Σήκωσε το τηλέφωνο, μιλήστε με video call και μοιραστείτε τα νέα σας, σαν να βρίσκεστε από κοντά. Είναι σημαντικό να επικοινωνείς και να μη χάνεις επαφή, ειδικά αν νιώθεις πως το άγχος σε κατακλύζει.

epirusblog.gr
5 of 5
Απαλλαγείτε από το άγχος με μερικά απλά βήματα
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3300289667629371521
item