Πώς να αυξήσετε τις ενδορφίνες και να βελτιώστε τη διάθεσή σας

Οι ενδορφίνες είναι ορμόνες που παράγονται στον οργανισμό και λίγο-πολύ είναι εκείνες που μάς προσφέρουν το ωραίο αίσθημα που έχουμε μετά από μια καλή προπόνηση, ή αφού έχουμε περάσει λίγη ώρα διασκεδάζοντας με φίλους.

Η λειτουργία τους είναι να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη.

Οι ενδορφίνες είναι χρήσιμες και προσαρμοστικές, αποτελώντας τον τρόπο της φύσης να μας «απομακρύνει» από αρνητικά ή δυσάρεστα συναισθήματα, όπως το αίσθημα του πόνου, οδηγώντας σε πιο ευχάριστες στιγμές.

Μάλιστα η τακτική άσκηση όπως η άσκηση σε μέτρια ένταση για 45 λεπτά τρεις φορές την εβδομάδα μπορεί να είναι μια καλή πρώτη επιλογή για άτομα που αντιμετωπίζουν ήπια κατάθλιψη.

Πώς θα τις αυξήσετε;

Σε αντίθεση με ό, τι νομίζετε, δεν χρειάζεται να τρέξετε μαραθώνιο ή να καταβάλετε υπεράνθρωπη προσπάθεια για να αυξήσετε φυσικά τις ενδορφίνες σας.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να τις ενισχύσετε.

Μερικοί από αυτούς περιλαμβάνουν:

   Ένα κομματάκι είναι αρκετό: Ένα κομματάκι μαύρης σοκολάτας είναι αρκετό για να ενισχύσετε τις ενδορφίνες σας.
    Γυμναστείτε: Η γυμναστική ήπιας άσκησης μπορεί να σας βοηθήσει να ενισχύσετε τις ενδορφίνες σας. Αρκεί να γυμνάζεστε για περίπου 45 λεπτά τρεις φορές την εβδομάδα.
    Ακούστε ή δημιουργήστε μουσική: Η μουσική δεν είναι μόνο για διασκέδαση, μιας και μπορεί να βελτιώσει την ευημερία σας, ενισχύοντας τις «καλές» ορμόνες.
    Χορέψτε: Εάν δεν θέλετε να ακολουθήσετε ένα κλασικό πρόγραμμα γυμναστικής, τότε μπορεί να χορέψετε..
    Μασάζ: Δεν είναι απαραίτητο να σας κάνει μασάζ ένας επαγγελματίας. Απλά ζητήστε από τον σύντροφό σας ή ένα αγαπημένο σας πρόσωπο να σας χαρίσει ένα χαλαρωτικό μασάζ.

epirusblog.gr
5 of 5
Πώς να αυξήσετε τις ενδορφίνες και να βελτιώστε τη διάθεσή σας
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6732837109372630559
item